Přejít k hlavnímu obsahu

ADC Teemo až do Challengeru! Jaké jsou tipy a jak proti tomu hrát?

22. 4. 2024 | 14:00 League of Legends Zajímavost
Teemo nepatří mezi nejpopulárnější šampiony v League of Legends. V dřívějších dobách se spíš řadil mezi ty nejvíce nenáviděné, v posledních letech na něj komunita z velké části zapomněla. Jeho starší kit už s novými postavami nedrží krok, i tak ale lze s Teemem nadělat pořádnou paseku. Potvrdil to jeden z hráčů na americkém serveru, jenž pouze s tímto šampionem nastupoval na roli ADC a dostal se až do Challengeru.
Teemo
Teemo
Zdroj: Riot Games

75 % vítězných her s ADC Teemem a Challenger. Takovou bilancí se může pyšnit Manco, jeden z nejlepších Teemo hráčů na světě. Během své poslední výzvy se postavil do role marksmana. Údajně nečekal, jak jednoduché to bude a jen několik desítek her mu stačilo na Challenger. „Můj dosud nejlepší climb,“ sdílel Manco své pocity na Redditu.

Rozhodně má s čím porovnávat. Jeho zatím nejtěžší cesta s Teemem do Challengeru vedla přes jungle. Na ADC se podle Manca Teemo hodí. „ADC je pro něj vlastně nejlepší role. Také se nejvíce podobá hře adc místo top lanera. Může být jak AD, tak AP v závislosti na hře, což z něj dělá univerzálního champa,“ vysvětlil americký hráč.

Někteří komentující měly pochybnosti ohledně Teemovy early game na botu, Manco je ale rychle uklidnil. „Teemova early game je na šestém levelu překvapivě silná, zejména pokud se trefí do houby,“ komentoval jeden z nových Challengerů první minuty zápasů. Na supportu jsou k Teemovi ideální Braum nebo Senna. Horší jsou engage supporti jako Nautilus nebo Alistar.

Na druhé straně Summoner's Riftu pak nechcete vidět Caitlyn s mage supportem nebo Dravena s dobrými mechanikami.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).