Přejít k hlavnímu obsahu

Končí dlouhých 12 letech předběžného přístupu. 7 Days to Die konečně vyjde jako plnohodnotná hra

22. 4. 2024 | 16:00 Gaming
Populární hororovka o přežití v otevřeném světě plném zombíků 7 Days to Die opouští předběžný přístup. Informovali o tom vývojáři po 12 letech vývoje. Znamená to konec experimentování a skoro dvojnásobnou cenu. Hráčům je však slíbena fůra nového obsahu!
7 Days to Die
7 Days to Die
Zdroj: The Fun Pimps

The Fun Pimps, společnost stojící za pařbou 7 Days to Die, oznámila, že další aktualizace oficiálně přesouvá hra na verzi 1.0. „7 Days jsme vyvíjeli téměř 12 let a měli jsme více než dvacet rozsáhlých verzí s předběžným přístupem, které přivedly hru na výrazně jiné místo a kvalitu, než kde začala. Náš tým je spokojen s naším úsilím, zejména s významným celkovým pokrokem, uměleckou kvalitou a optimalizacemi, které jsou součástí aktuálního vydání určeného pro všechna PC a konzole a jsou připraveny ke spuštění,“ prozradil spoluzakladatel TFP Richard Huenink.

Zatímco verze 1.0 bude spuštěna s novým systémem zombie gore, předělanými prostředky vozidel, novým systémem výzev, větší variací zombie, aktualizovanou podporou ovladačů, pro budoucí aktualizace se plánuje několik novinek.

Zajímavé poznámky k plánu zmiňují „šatní systém“, bandity, akce a eventy či příběhový režim a také podporu Steam Workshopu. To vše přichází ale i se zvýšením ceny.Při spuštění 1.0 se standardní maloobchodní cena zvýší na 44,99 $ (tedy zhruba 1 100 Kč) na všech platformách a obchodech. 

Od 22. dubna do 29. dubna 2024 bude poslední šance získat hru před zvýšením ceny. „Máme pocit, že kvalitativní standard hry výrazně vzrostl od doby, kdy byla před více než 8 lety stanovena původní cena, spolu s více než deseti lety obsahu a vylepšení. Doufáme, že pokračující podpora může financovat budoucí snahy o další rozšíření a pokračující bezplatné aktualizace,“ vysvětlují vývojáři své rozhodnutí.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.