Přejít k hlavnímu obsahu

Liga mistrů se vrací. Obě slovenské hvězdy začínají v dnešní skupině A

23. 4. 2024 | 12:45 Counter-Strike 2 Preview
Nejprestižnější světová liga se vrací. ESL Pro League už nebude trvat přes měsíc, o to více špičkového Counter-Striku si ale během tří hracích týdnů užijeme. Hodně zajímavý bude samotný začátek, protože do akce jdou David „frozen“ Čerňanský a Matúš „MATYS“ Šimko:
Frozen a MATYS
Frozen a MATYS
Zdroj: PGL Esports

32 týmů, 750 tisíc dolarů a uvolněné prostředí ostrovní země. To je devatenáctá sezóna ESL Pro League, které se přezdívá Liga mistrů Counter-Striku. Kromě skoro kompletní světové špičky nechybí ani vyzyvatelé z celého světa, kteří budou usilovat o životní úspěch. Do play-off postoupí rovnou polovina účastníků.

Program odstartuje 23. dubna skupinou A. Hned jako první půjde do akce Matúš „MATYS“ Šimko, pro kterého jde po Elisa Masters a EU RMR o třetí LAN event ve fnatic. V tuto chvíli se nachází až na konci čtvrté desítky světového žebříčku, níže postavení jsou z „áčka“ pouze 3DMAX. Fnatic začnou proti Virtus.pro.

Ve skupině A dále najdeme Astralis, Eternal Fire, SAW, Imperial a také FaZe Clan. Těšit se tedy můžeme na vystoupení David „frozen“ Čerňanského, který na rozdíl svého krajana patří se svým týmem mezi velké favority. Nehraje se však jen o samotný postup, důležité je v trojfázovém formátu také nasazení do play-off.

Souběžně se bude v prvním týdnu odehrávat také skupina B. Ta je papírově mnohem vyrovnanější, vedle G2 Esports nebo Vitality totiž nabízí více týmů z různých regionů. Po těchto skupinách se „céčko“ a „déčko“ začnou hrát 30. dubna, vyřazovací část poté vypukne 7. května. Zápasy sledujte na ESL streamech (A, B).

ESL Pro League S19
ESL Pro League S19
Foto: ESL Gaming
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.