Přejít k hlavnímu obsahu

Historické finále pro Dynamo Eclot! Na domácí formu navázalo evropským titulem

25. 4. 2024 | 20:00 Counter-Strike 2 Reportáž
České a slovenské týmy jsou poslední týdny ve formě. V patnácté sezóně European Pro League se dokonce podařilo do finále probojovat Dynamu Eclot a Sampi.Tipsport. Diváci se tak dočkali reprízy z loňského Tipsport MČR CS, jen v evropském prostředí o 11 tisíc dolarů za první místo.
Rasmus „kreaz“ Johansson
Rasmus „kreaz“ Johansson
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Dynamo Eclot umí na Sampi.Tipsport zahrát, jen jednou se průběh zvrtl. Na finále Tipsport MČR CS 2023 si vzpomene každý domácí fanoušek, kdy DNE neproměnili vedení 2:0 a Sampi provedli památný comeback na 3:2. Od té doby ale DNE všechna vzájemná střetnutí vyhrávají, jinak tomu nebylo ani v dalším BO5 finále.

Tentokrát se týmy s českým a slovenským jádrem utkaly v mezinárodním prostředí. European Pro League v patnácté sezóně přivítala nejlepší česko-slovenské kvarteto, a zatímco UNiTY neprošli skupinou a SINNERS vypadli v prvním kole play-off, tak zbylé duo zazářilo. Potkalo se přitom již ve finále horního pavouka.

I když Sampi na DNE v úterý nestačili, tak to byl právě pardubický celek, který chtěl dokonat odplatu. Hráče totiž brněnské finále stále straší ze spánku. Dnes sice nebyly ve hře miliony korun, přesto se hrálo o více než jen čest a slávu. Sampi.Tipsport i Dynamo Eclot už European Pro League jednou ovládli a chtěli druhý titul.

Do dlouhé série lépe vstoupili Sampi. Na mapě Mirage si vybudovali vedení 12:4, které ale trestuhodně prohospodařili a podlehli v prodloužení. Na svém picku však finále srovnali a začínalo se nanovo. Dynamo Eclot ale mělo pod kontrolou dění na Anubisu i Overpassu a dokráčelo si k opravdu sladkému vítězství 3:1.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.