Přejít k hlavnímu obsahu

BlizzCon v roce 2024 nebude. Vrátí se ještě někdy?

26. 4. 2024 | 12:00 Gaming
Nepříjemné překvapení si pro své fanoušky připravila společnost Blizzard. BlizzCon se v letošním roce neuskuteční. Každoroční sraz se, alespoň dočasně, ruší. „Po pečlivém zvážení v uplynulém roce jsme ve společnosti Blizzard učinili rozhodnutí, že v roce 2024 nebudeme BlizzCon pořádat,“ stojí v oficiálním prohlášení. Co dalšího se hráči dozvěděli?
BlizzCon 2023
BlizzCon 2023
Zdroj: Blizzard

Blizzard se údajně bude v průběhu roku soustředit na menší akce a zúčastní se i velkých teletrhů, například Gamescomu. Oslavy 30 let od vydání World of Warcraft by podle společnosti neměly tolik utrpět, prý se plánuje několik globálních akcí. Dorazit by měla i aktualizace desátého rozšíření World of Warcraft.

Navzdory letošnímu zrušení akce se podle Blizzardu v budoucnu vrátí. „Ačkoli k letošnímu ročníku přistupujeme jinak a stejně jako v minulosti jsme zkoumali různé formáty akcí, můžete si být jisti, že se stejně jako kdykoli předtím těšíme na návrat BlizzConu v příštích letech,“ informuje společnost.

Loňský rok byl pro vydavatele her World of Warcraft a Overwatch 2 rušný. Formálně uzavřel akvizici společností Microsoft v hodnotě 68,7 miliardy dolarů, bojoval právní bitvy proti zmíněné akvizici v USA a ve Velké Británii a reorganizoval vedení společnosti, když po více než 30 letech v jejím čele odešel generální ředitel Bobby Kotick.

Ačkoli BlizzCon existuje již od roku 2005, byl od té doby několikrát zrušen. V roce 2020 si zrušení BlizzConu vyžádala pandemie covid-19, kvůli které se akce vrátila v online formátu. V roce 2022 byl opět zrušen kvůli státním a federálním žalobám za obtěžování na pracovišti. V roce 2023 se akce vrátila.

Zdroj: theverge.com
Štítky: BlizzCon, Blizzard
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).