Přejít k hlavnímu obsahu

Další prohra s outsiderem! G2 odvrátili potupu, ale mladý Guatemalec je srazil k zemi

26. 4. 2024 | 17:30 Counter-Strike 2 Reportáž
G2 Esports nejsou ve formě. Nebo snad M80 předvedli tak parádní výkon? Na to se historie ptát nebude, G2 totiž podlehli druhému outsiderovi v řadě a čeká je Last Chance Stage. Především Nikola „NiKo“ Kovač a Ilya „m0NESY“ Osipov na tento zápas budou chtít rychle zapomenout.
Nikola „NiKo“ Kovač
Nikola „NiKo“ Kovač
Zdroj: PGL (João Ferreira)

G2 Esports po dost jednoznačné prohře nad The MongolZ potřebovali ukázat, že šlo jen o výpadek. To ale opravdu nebyl. Proti americkému týmu M80 totiž prohráli první mapu 2:13 a vypadalo to s nimi opravdu bledě. Soupeř si naopak hru užíval, Mario „malbsMd“ Samayoa v závěru mapy vykouzlil fenomenální ace.

Ve stejném tempu probíhalo i následující Inferno. G2 se však za stavu 1:7 dostali do hry, když vyhráli devět kol v řadě a následně si rychle vybojovali šanci ukončit mapu. M80 se ale nedali, srovnali skóre a v prvním prodloužení získali dvě možnosti na ukončení zápasu. Ty však neproměnily a šlo se na decider Vertigo.

Na rozhodující třetí mapě opět M80 začali mnohem lépe a šli do vedení 7:2. G2 Esports se i s nečekaně malým příspěvkem svých hlavních hvězd však opět probrali v poslední možnou chvíli, za stavu 6:11. M80 se dokázali dostat na dva match pointy, ale G2 zápas prozatím zachránili mimojiné vyhranou 2v5 situací.

M80 se dařilo po individuální i týmové stránce, jakmile ale mohli zápas ukončit, tak se najednou vždy něco zvrtlo a G2 díky Nemanju „huNter-“ Kovačovi a Rasmusi „HooXi“ Nielsenovi v prodloužení odvrátili další čtyři match pointy. Nakonec to ale stejně nestačilo. MalbsMd se znovu urval ze řetězu a dotáhl tým k výhře!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.