Přejít k hlavnímu obsahu

Přestupová bomba! Český hráč bude reprezentovat slavný FaZe Clan

12. 5. 2024 | 13:00 Přestup
FaZe Clan patří mezi nejslavnější organizace světa, co se týče propojení esportu a lifestylu. Poprvé v historii si za něj navíc zahraje český hráč – Michal Šmídl alias Magic Michael.
Michal Šmídl alias Magic Michael (nalevo)
Michal Šmídl alias Magic Michael (nalevo)
Zdroj: ESL R1 / FaZe Clan

FaZe Clan v roce 2023 otevřel svoji závodní divizi v novém titulu RENNSPORT. Sezóna mu ale nevyšla podle představ, proto se pro letošní rok rozhodl angažovat nové posily. Mezi nimi najdeme i českého závodníka Michala Šmídla, který jako součást týmu Redline ovládl jarní část sezóny. Nyní však chce působit v základu.

Do virtuální posádky FaZe Clanu přestupuje Šmídl spolu s ostříleným Italem Enzem Bonitem. Ten několik let závodil ve virtuální formuli 1 a má zkušenosti například z Ferrari. Dalším do party je turecký jezdec Ulaş Özyıldırım, který už před rokem ve FaZe působil, a celou čtveřici uzavírá 19letý britský talent Josh Poulain.

FaZe Clan R1
FaZe Clan R1
Foto: FaZe Clan
FaZe Clan R1
FaZe Clan R1
Foto: FaZe Clan

Michal Šmídl dlouhodobě patří mezi nejlepší české závodníky. Na domácí scéně nejvíce rezonují jeho čtyři tituly vítěze šampionátu Virtual GP. Spolu s dalším VGP šampionem Martinem Štefankem to dokonce dotáhli až k angažmá v Haas F1 Esports Teamu. Mezi absolutní špičkou se ale Šmídl udržel jedinou sezónu.

Mnohem více se mu dařilo v týmu Redline, jehož součástí je i formulový šampion Max Verstappen. Právě tady Šmídl získal největší úspěch své kariéry, kterým je absolutní prvenství ve virtuálním závodě 24 hodin Le Mans. Když s jedním vozem Verstappen havaroval, tak jej posádka s českým jezdcem dokonale zastoupila.

FaZe Clan R1
FaZe Clan R1
Foto: ESL
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.