Přejít k hlavnímu obsahu

Jde dohrát, ale zítra to nemusí platit. Víme, v jakém stavu je Kingdom Come: Deliverance II

13. 5. 2024 | 12:00 Gaming
Hráči po celém světě napjatě vyhlíží českou hru Kingdom Come: Deliverance II. Na počítače a herní konzole by měla vtrhnout ještě letos. Kromě představovacího videa ale vývojáři nic dalšího neukázali a o dalších podrobnostech mlží. Na druhou stranu jsou otevření všem návštěvám. Proto do kanceláří Warhorse Studios vyrazila herní redakce CNN Prima NEWS, aby se dozvěděla, jak se chystá nejočekávanější tuzemská hra letošního roku.
Kingdom Come Deliverance
Kingdom Come Deliverance
Zdroj: S povolením Warhorse Studios

Jindřich ze Skalice a jeho šlechtický parťák Jan Ptáček se vracejí. Z Posázaví ale míří na hrad Trosky, budou prozkoumávat okolí Českého ráje a především bohaté středověké město Kutnou Horu. Kingdom Come: Deliverance II má nabídnout dvakrát větší svět než první díl. V jakém stavu je hra nyní?  

„Právě teď jde dohrát, což nemusí zítra platit. Hry jsou složité. Objevují se nové bugy, opravíte jednu chybu a tři další vyskočí. Teď jsme momentálně ve stádiu frenetického opravování všech chyb, které nacházíme, a doufáme, že jich do vydání nenajdeme víc, než jich opravíme,“ říká Viktor Bocan v reportáži CNN Prima NEWS.

Práce na pokračování středověkého RPG začaly okamžitě po vydání prvního dílu před šesti lety. Vývojáři připravili natolik rozvětvený příběh, že by ho v jedné hře nezvládli celý odvyprávět a zakončit. Nyní se blíží do úplného finále.

Více o další dobrodružné výpravě Jindřicha ze Skalice se dozvíte ve videu v úvodu článku. Rozhodně si přečtěte i textovou reportáži na webu CNN Prima NEWS

Zdroj: CNN Prima NEWS

Novinář s vášní pro esport. Na CNN Prima News připravuji a moderuji pořad o hrách a esportu CNN Prima Gaming.