Přejít k hlavnímu obsahu

Novinky ve vedení PlayStationu. Do čela společnosti se postaví hned dva generální ředitelé

14. 5. 2024 | 17:00 Gaming
Jedna z nejhodnotnějších společností světa obměnila své personální vedení. Po dlouhé kariéře, která začala už v roce 1994, se s pozicí generálního ředitele očekávaně rozloučil Jim Ryan. Jeho pozici nově zastane ředitelské duo.
Hermen Hulst a Hideaki Nishino
Hermen Hulst a Hideaki Nishino
Zdroj: Hermen Hulst a Hideaki Nishino/Oficiální logo Sony Playstation

Do čela společnosti PlayStation se postaví Hermen Hulst a Hideaki Nishino. Dvojice generálních ředitelů bude přímo podřízena Hiroki Totokimu, jenž bude i nadále zastávat funkci předsedy společnosti Sony Interactive Entertainment a finančního ředitele společnosti Sony Group Corporation. 

Ke změnám dochází téměř dva měsíce po odchodu Jima Ryana, který dle svých slov nechtěl už nadále vést náročný život ve znamení práce v Severní Americe a soukromého života Evropě. Ryan svůj odchod oznámil už v září 2023, v platnost ale vstoupil až v březnu 2024.  

Nový ředitel Hermen Hulst dříve vedl studio Guerilla Games a na svém kontě tak má úspěšný titul Horizon: Zero Dawn. 

Nishino se zase pyšní dlouholetou kariérou v Sony, kde jako senior viceprezident divize Platform Experiences zodpovídal za hardware a aktualizace firmwaru konzolí PlayStation, příslušenství i vztahy s třetími stranami a síť PlayStation Network. Své dosavadní povinnosti tak v Sony povýší na tu nejvyšší úroveň.

Zdroj: gamerant.com
Štítky: Playstation, Jim Ryan