Přejít k hlavnímu obsahu

Konec evropských nadějí. T1 nedali G2 šanci, LEC na MSI končí

17. 5. 2024 | 14:00 League of Legends Reportáž
Byla to po dlouhé době série evropského celku proti asijskému soupeři, kde byl mančaft z LEC mnohými považován za favorita. G2 Esports na MSI vyzvali T1. Bylo to podruhé, co se tyto celky na turnaji potkaly. V prvním případě vyhráli T1 3:2. V tom druhém to bylo o poznání jednoznačnější. 3:0 pro druhý nejlepší tým LCK a konec Evropy.
Lee "Faker" Sang-hyeok
Lee "Faker" Sang-hyeok
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Úvodní hra nezačala pro G2 Esports špatně. Botlane byla ve veliké výhodě, Steven „Hans Sama“ Liv s Dravenem vypadal extrémně silně. Proti nafeeděnému Choi „Zeus“ Woo-jeovi ale neměl šanci. Camille naskočila na ADC G2, Draven neměl šanci. První bod pro korejské vicemistry.

Druhý zápas vypadal ještě lépe. ADC se sice do takového vedení nedostalo, Rasmus „Caps“ Winther byl ale za Aureliona Sola nafeeděný. Opravdu silný mage na midu bohužel na T1 nestačil. Draft T1 byl lepší a zničil většinu silných stránek G2.

Třetí špíl byl vůbec nejlepší ze strany evropského mančaftu. Vypracovali si gold lead, vypadalo to, že oberou T1 minimálně o jeden bod. Ale nepodařílo se. Caps se nechal odchytit a úřadující mistři světa se okamžitě vrátili do hry. 

G2 získali Dragon Soul, ale následující pokus o Barona byl špatný. T1 se ani nemuseli tolik snažit, G2 jim rozhodující fight darovali. Na MSI končí na čtvrtém místě, T1 pokračují.

Program MSI:

  • Sobota 18. května (11:00): BLG vs. T1
  • Neděle 19. května (11:00): Gen.G vs. vítěz lower bracketu
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).