Přejít k hlavnímu obsahu

V plánu je údajně Stellar Blade 2, jednička by měla zamířit na PC

21. 5. 2024 | 17:45 Gaming
Studio SHIFT UP míří na burzu a v uniklých dokumentech přichází hned s několika novinkami, týkajících se doposud exkluzivní PlayStation 5 hry Stellar Blade. Ve hře má být pokračování hry i vydání na PC.
Stellar Blade
Stellar Blade
Zdroj: Sony Interactive Entertainment

„Pro Stellar Blade plánujeme vydat nové herní prvky včetně PC verze,“ odhalilo studio v dokumentech ke své žádosti o první veřejnou nabídku akcií. Společnost SHIFT UP míří na burzu a když se studiu bude dařit, mají se fanoušci očividně na co těšit.

SHIFT UP používá ke srovnání velikány jako je God of War nebo Final Fantasy, což samo o sobě jasně napovídá, že cíle studia jsou opravdu ambiciózní. Kromě Stellar Blade pracuje studio i na akční hře s krycím jménem Project Witches, která má vyjít v roce 2027 a principiálně by se měla podobat hrám jako je Genshin Impact, Honkai: Star Rail, nebo Fate/Grand Order.

Stellar Blade byl vydán 26. dubna pro PlayStation 5 společností Sony Interactive Entertainment. Podle informací z již zmíněné dokumentace prodeje předčily očekávání společnosti SHIFT UP, na což chce firma očividně vehementně navázat.

Hry mě baví i živí od roku 2017, aktuálně se jim věnuji na pozici herní producentky v jednom brněnském studiu. Psaní o hrách je pak pro mě radostí a koníčkem. Kromě nebezpečného tria CS2, LoL a Age of Empires II mám ráda sport a pivo.