Přejít k hlavnímu obsahu

Totální kiks EA. Z knihovny mizí hry z "neuvedených důvodů", gameři jsou v šoku

22. 5. 2024 | 14:40 Kauza
Electronic Arts si pro některé hráče připravilo nepříjemné překvapení. Hry i DLC mizí z knihoven z „neuvedených důvodů“. Gameři na to upozorňují na sociálních sítích, odpověď EA přišla zanedlouho. „Problém řešíme,“ ozvala se společnost na sociálních sítích. „A vy se divíte, proč máme tak rádi Steam,“ shodují se hráči.
EA App
EA App
Zdroj: Electronic Arts

Nepříjemnou zprávu viděla spousta hráčů při zapnutí EA App. Program, v němž jsou dostupné všechny hry od Electronic Arts, přinesl oznámení. „Tento obsah byl odstraněn z neuvedeného důvodu,“ znělo sdělení. Hráči se pochopitelně polekali.

Need for Speed, Titanfall nebo všechna možná DLC ke hře The Sims 4 najednou nebyly v knihovně. Jako kdyby je hráči nikdy nevlastnily. Celková hodnota „odstraněných“ předmětů mohla vystoupat do desetitisíců korun. „Co to do p**ele je, EA?“ rozčilovali se uživatelé. „Přesně kvůli tomu bude pirátství dál růst,“ říká další.

EA App
EA App
: EA App

Po pár hodinách se Electronic Arts ozvali na sociálních sítích. „Řešíme problém u služeb EA, kvůli kterému některé tituly na počítači dočasně zmizí,“ stojí v prohlášení společnosti. „Děkujeme za vaši trpělivost.“

Jenže většině hráčů už trpělivost s Electronic Arts dochází. Nejčastěji si stěžují na nefunkčnost The Sims 4 a DLC k populární pařbě. „Tak dneska žádné Sims,“ zní z komunity.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).