Přejít k hlavnímu obsahu

Tragická smrt. Bývalý profesionál náhle zemřel, ukázal se i na mistrovství světa

23. 5. 2024 | 10:50 League of Legends Lifestyle
Tragická zpráva zasáhla komunitu League of Legends. Christopher „Zuna“ Buechter, bývalý profesionální hráč a účastník historicky třetího světového šampionátu, ve 33 letech zemřel. Jedna z největších osobností začátků amerického LCS náhle odešla. Do paměti fanoušků se nejvíce zapsal díky svému angažmá v Team Vulcun, s nímž v roce 2013 dosáhl na třetí místo v LCS a postoupil na Worlds.
Christopher "Zuna" Buechter
Christopher "Zuna" Buechter
Zdroj: LCS/Riot Games

Možná nepatřil mezi ty nejlepší hráče, svou osobností si ale Christopher „Zuna“ Buechter získal spoustu fanoušků i přátel. „Byl to ten nejradostnější člověk, kterého znám. Ve hře i mimo ní. Tato zpráva mi láme srdce,“ reagoval na smutnou novinu Jake Kevin „Xmithie“ Puchero, Zunův bývalý spoluhráč z Team Vulcun.

Zuna nastupoval na roli ADC po boku Lyubomira „BloodWater“ Spasova. Jeho prvním větším angažmá byl tým CLG Black, v roce 2013 se připojil k Vulcun. V obou splitech NA LCS se Zuna se svými spoluhráči vyšplhal na třetí příčku a díky tomu postoupil na mistrovství světa.

Na domácí půdě Vulcun dvakrát přehráli filipínskou organizaci Mineski, jako jediní ve skupině přehráli budoucí semifinalisty z Fnatic. Nakonec skončili na děleném 11. místě.

„Byl příliš mladý a talentovaný na to, aby odešel takhle brzy. Vždycky budeš jedním z mých GOATs,“ rozloučil se s bývalým hráčem League of Legends a Heroes of the Storm Xmithie.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).