Přejít k hlavnímu obsahu

Zemřela psí bavička Kabosu, proslulá jako internetový meme fenomén „doge“

25. 5. 2024 | 13:30 Zajímavost
Ikona, se kterou se někdy setkal snad každý běžný uživatel internetu. Pes Kabosu se proslavil svým lišáckým výrazem a pravděpodobně bude už navěky používán jako legendární meme ikona.
Kabosu
Kabosu
Zdroj: "Doge" meme

Kabosu, pes plemene Shiba Inu, jejíž výraz se stal hvězdou řady internetových „psích“ meme, zemřela, uvedla jeho majitelka. Historie této psí bavičky sahá až do roku 2013, kdy se stala virální na sociální síti Tumblr, teprve později se proslavila jako „doge“, tedy jeden z nejuznávanějších obrázků éry sociálních sítí. 

„Myslím, že Kabosu byla nejšťastnějším psem na světě. A já byla nejšťastnějším majitelem,“ podělila se o své pocity majitelka Atsuko Sato. Tvář Kabosu se objevila v nespočtu příspěvků na sociálních sítích a dokonce se stala tváří již zmíněné kryptoměny Dogecoin. V roce 2021 byl pak prodán token NFT s její podobiznou za neskutečné 4 miliony dolarů. 

Obrovská sláva Kabosu bude i nadále živena internetovým světem. Jedinečný výraz, který si lidé doposud přizpůsobovali ke komentování vlastních myšlenek, bude stejně tak fungovat i nadále a psí bavička tak ani po své smrti jistojistě neztratí nic ze své slávy.

Zdroj: nbcnews.com
Štítky: Kabosu, Doge, Dogecoin, smrt, pes