Přejít k hlavnímu obsahu

1000 dní a dost. Nejdéle sloužící sestava v jednom složení se oficiálně rozpadá

24. 5. 2024 | 18:20 Counter-Strike 2 Přestup
Dnešní den značí konec jedné éry. Bad News Eagles byli ztělesněním soudržnosti, ryzích emocí a krásného příběhu hráčů z esportově nepříliš rozvinuté země. Nic se nezměnilo ani po přestupu do Guild Eagles, tedy až dodnes. Hráči potvrdili odchod a následně celkový rozpad.
Bad News Eagles
Bad News Eagles
Zdroj: PLAYzone

Příběh balkánské pětice Bad News Eagles se popisuje jako pohádková cesta z internetových kaváren až na největší světové turnaje. Orlové se uměli semknout a zazářit v těch nejdůležitějších momentech, díky čemuž se jako outsideři probojovali na tři Majory. Ani na jednom přitom neskončili hned v první fázi.

Na scéně se pohybovali jako hráči bez organizace a právě díky účastem na světových šampionátech byli schopní takhle dlouhodobě fungovat. Na konci minulého roku si přesto našli působiště. Do Guild Esports, britské organizace Davida Beckhama, si však přenesli i kosovskou svou DNA, čímž se zrodili Guild Eagles.

Po půl roce ale tohle spojení končí. Orlové s profesionálním zázemím nedolétli na první Major v CS2 a organizace se s nimi po půl roce rozloučila. Nedojde však jen ke změně jména, ale bohužel i konci celého příběhu. Hráči, kteří se dala dohromady předloni po konci tehdejšího týmu BLINK, si půjdou každý po svém.

Základní pětice končí přesně po 1000 dnech společného hraní, nikdo jiný na současné scéně nevydržel tak dlouho bez jediné změny. Všichni si začínají hledat nový tým, pouze Dionis „sinnopsyy“ Budeci ve svém vyjádření nic takového nezmínil. Fanoušky naopak navnadil příspěvkem na platformě X: „Jsme zpátky?“

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.