Přejít k hlavnímu obsahu

Velký přestup. Nejúspěšnější slovenská hráčka má nové profesionální angažmá

26. 5. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Přestup
Slovenská profesionální hráčka Katarína „Kat“ Vašková bude o další světové trofeje bojovat v novém dresu. Modrou mění za zelenou, s celým týmem přestupuje pod křídla Imperial.
Katarína „Kat“ Vašková
Katarína „Kat“ Vašková
Zdroj: Imperial / osobní archiv (s povolením)

Celou svoji dosavadní kariéru Katarína „Kat“ Vašková spojila s Nigma Galaxy. Na začátku letošního roku se ale celý tým nedohodl se emirátskou lodí na pokračování a poslední měsíce hrál pod jménem Pigeons. Doba nejistoty bez domova ale končí. Špičkovou ženskou pětici podepsala organizace Imperial Esports.

Brazilský multiherní celek aktuálně zaměstnává dvacátý nejlepší mužský tým světa. K němu nyní přibírá ženské protějsky, s nimiž poprvé expanduje mimo jihoamerický region. Kat a spol. však jako šestinásobné šampionky ESL Impact patří mezi absolutní dámskou špičku a jméno Imperial přivedou do bojů o trofeje.

Od začátku roku 2022 držel tým pohromadě v jednotném složení, vítězná sestava se změnila až po konci v Nigma Galaxy. Místo kapitánky Ksenie „vilga“ Klyuenkové zabrala zkušená legenda Zainab „zAAz“ Turkie. Spolu s ní se již jako Pigeons kvalifikovaly na další světové finále. Na něm už hráčky obléknou zelený dres.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.