Přejít k hlavnímu obsahu

Rainbow Six představuje měsíční předplatné, hráči novinku hlasitě kritizují

30. 5. 2024 | 14:00 Rainbow Six: Siege Gaming
Úspěšný titul z dílny Ubisoftu je na trhu už téměř deset let. I po tak dlouhé době dosáhl v březnu letošního roku na rekord, když překonal 201 000 konkurenčních hráčů na platformě Steam. Zdá se, že úspěch hry povzbudil vývojáře k představení nepopulárních změn.
Rainbow Six Siege Membership
Rainbow Six Siege Membership
Zdroj: Ubisoft

Měsíční předplatné za deset dolarů, které hráčům nabídne exkluzivní obsah, skiny a prémiový přístup k battle passu, zahrnující další odměny. Blížící se devátá sezona Rainbow Six Siege bude obsahovat i kompletní předělávku Rekruta, původního operátora hry. 

Hráčům se ale nové členství nelíbí a mnozí poukazují na to, že hra již stojí peníze a zároveň obsahuje různé mikrotransakce i již zmíněný battle pass. Fanoušci se nebojí svůj hněv ventilovat ani na živo. Během akce BLAST R6 Major Manchester 2024 dokonce Ubisoft a jeho oznámení vypískali. 

„Na jednu stranu chápu, že se inspirovali hrou Fortnite a jejich Crew členstvím, zároveň je zde ale podstatný rozdíl, Fortnite je zdarma a R6 ne,“ napsal uživatel SlipstreamSpace117. Komentáře k nové předplatitelské službě se objevují i v některých nedávných negativních uživatelských recenzích ve službě Steam, zatím se ale nejedná o masivní bombardování, jakým si nedávno prošel hit Helldivers 2.

Hry mě baví i živí od roku 2017, aktuálně se jim věnuji na pozici herní producentky v jednom brněnském studiu. Psaní o hrách je pak pro mě radostí a koníčkem. Kromě nebezpečného tria CS2, LoL a Age of Empires II mám ráda sport a pivo.