Přejít k hlavnímu obsahu

Chtělo se mi brečet radostí. Stewie2K je zpátky, nezastavili ho ani hvězdní FaZe

1. 6. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Ve hře o titul IEM Dallas zůstávají čtyři nejlepší týmy. Po světové jedničce vypadla i dvojka, její vyřazení měli znovu na svědomí G2 Esports. Tým se bez svého klasického in-game leadera nese na vlně aury okolo Jakea „Stewie2K“ Yipa a americké fanouškovské podpory s ním spojené.
Ilya „m0NESY“ Osipov
Ilya „m0NESY“ Osipov
Zdroj: ESL Gaming

Arénový program IEM Dallas začal zápasem Team Vitality proti HEROIC. Favorit byl naprosto jasný, kvalita francouzské organizace se ukázala i na serveru. René „TeSeS“ Madsen bohužel pro dánský celek nedokázal navázat na hvězdné výkony ze skupinové fáze. Na druhé straně naopak zažil parádní zápas Dan „apEX“ Madesclaire, který dominoval na první mapě a za celou sérii je statisticky nejlépe hodnoceným hráčem.

Série začala na mapě Nuke, volbou soupeře se ale Vitality nenechali zaskočit. CT stranu sice vyhráli nejtěsnějším rozdílem, ale poté hladce dotáhli výhru 13:8. Jejich Dust 2 už byl jednoznačný, žádný z hráčů HEROIC se nedostal přes 8 killů, s čímž se vyhrává těžko. Vitality zvítězili jasně 13:2 a v prvním sobotním semifinále je čeká Team Spirit. Ten hraje ve velké formě a nespoléhá se jen na Danila „donk“ Kryshkovetse.

Ve druhém utkání bylo Kay Bailey Hutchison Convention Centrum mnohem bouřlivější. Do hry totiž šel Jake „Stewie2K“ Yip, který se před domácím publikem ukázal po dlouhých pěti letech. Sám v rozhovoru po zápase dokonce přiznal, že se mu před začátkem chtělo skoro brečet radostí. Pozitivní emoce mohl mít i po utkání. Ilya „m0NESY“ Osipov zářil naplno a nepustil FaZe Clan ani na jedné ze čtvrtfinálových map do hry.

Na úvodní mapě Dust 2 sice FaZe Clan těsně vyhrál první polovinu, na více se ale nezmohl. Obrana G2 byla neprostupná, Finn „karrigan“ Andersen recept na uvolněného soupeře nenašel. Absence Rasmuse „HooXi“ Nielsena nebyla vidět ani na druhé mapě. G2 zvítězili dokonce 13:2, druhé čtvrtfinále tedy přineslo stejné výsledky jako to první. Rozjeté G2 v semifinále čeká outsider, 9z Team je ale znovu připravený šokovat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.