Přejít k hlavnímu obsahu

Fanouškovský remake hry Fallout 2 jede! Vývojáři zaznamenávají rychlý pokrok

4. 6. 2024 | 15:50 Gaming
Vedoucí týmu více než sto vývojářů se vyjádřil k rychle rostoucímu pokroku u remaku hry Fallout 2. Project Arroyo se zabývá předěláním této legendární hry do pohledu první osoby, přičemž by měla hra ideálně vyjít na Steamu. Před vydáním však musí udělat určitá opatření. Vývoj je prý na velmi dobré cestě.
Remake Fallout 2
Remake Fallout 2
Zdroj: Bethesda/Eetu Hänninen

Fanoušky vytvořený remake legendární hry Fallout 2, jenž nese název Project Arroyo, dělá veliké pokroky. V současné době na něm pracuje více než 100 vývojářů pod vedením Damiona Daponteho, uznávaného herního vývojáře. 

Přikláním se k tomu, co udělal tým s Enderal: Forgotten Stories a dám tento projekt na Steam. Je to prostě platforma, kterou má každý. Je snazší přístup, snadněji se aktualizuje a instaluje,“ zmínil Daponte projekt, který se zabýval módem do Skyrimu v podobném duchu jako Project Arroyo. 

Museli bychom však zjistit všechny specifičnosti se Steamem, takže budeme potřebovat Fallout 2 a Fallout 4 včetně všech DLC, abychom se ujistili, že neexistují žádné právní problémy. Ale zatím uvidíme, jak se situace vyvine. Já osobně se však přikláním k platformě Steam,“ dodal Daponte. Dát jejich projekt na Steam není nejjednodušší, jelikož tým vývojářů pracuje ve stejném enginu, který sloužil k vytvoření hry Fallout 4.

Účet Projektu Arroyo má na svém profile na sociální síti X nespočet nových příspěvků ohledně lokací, mapy a všeho různého, co se přepracované hry Fallout 2 týče. „Možná se dočkáme také přístupnosti na Steam Deck. Nevím ale, jestli mody fungují na Steam Decku dobře,“ zmínil vedoucí Daponte přístup k uvedení Projektu Arroyo na Steam Deck.