Přejít k hlavnímu obsahu

Brandon Sanderson vstupuje do světa League of Legends. Slavný spisovatel se stane sponzorem týmu

4. 6. 2024 | 17:00 League of Legends Gaming
Oceňovaný autor fantasy titlů jako je Finální říše, Cesta králů, Vyjednavač nebo Meč přísahy se rozhodl proniknout do světa esportu. Spolu se svou společností Dragonsteel vstoupí do univerzitního týmu ze St. Louis, Maryville.
Brandon Sanderson
Brandon Sanderson
Zdroj: Brandon Sanderson X

Druhá nejvyšší severoamerická liga, tzv. North American Challengers League (NACL), má za sebou krušné chvíle. Neúspěchy lokálních týmů naznačovaly globální úpadek v regionu, který, jak někteří analytici predikovali, by mohl mít dopad i na nejvyšší soutěž League Championship Series. 

Krokem ke změně by se mohl stát právě vstup spisovatele Brandona Sandersona do týmu Maryvillské univerzity. Odvážné spojení by mohlo týmu přinést nové možnosti, jež by následně mohly pozvednout úroveň celé NACL. 

Ačkoli stále nejsou známé veškeré podrobnosti je už nyní jisté, že se nejedná se o partnerství uzavřené z rozmaru a svůj podíl na tom má i společnost Riot. Travis Gafford, moderátor pořadu State of the League a Whose League Is It Anyway, ve svém videu prozradil, že Riot chce pomoci „usnadnit partnerství mezi skvělými společnostmi a týmy soutěžícími v NACL“ a právě spojení Brandona Sandersona a týmu Maryville je toho jasným důkazem.

Hry mě baví i živí od roku 2017, aktuálně se jim věnuji na pozici herní producentky v jednom brněnském studiu. Psaní o hrách je pak pro mě radostí a koníčkem. Kromě nebezpečného tria CS2, LoL a Age of Empires II mám ráda sport a pivo.