Přejít k hlavnímu obsahu

VALORANT dorazí na mobily dříve, než se čekalo! V Číně již byla hra schválena

6. 6. 2024 | 18:00 VALORANT Gaming
Že se populární FPS online střílečka VALORANT připravuje také na mobilní zařízení, není žádnou novinkou. Naopak jde o dlouho očekávanou událost pro spoustu hráčů.
VALORANT Mobile
VALORANT Mobile
Zdroj: Riot Games

Čekání na mobilní verzi populárního FPS titulu může být kratší, než se plánovalo, protože VALORANT Mobile už nyní získal oficiální schválení v Číně. To znamená, že se pomalu můžeme těšit na jeho uvedení na trh.

Mobilní verze zpřístupní VALORANT širší hráčské základně. Mobilní hry jsou navíc zejména v Asii nesmírně populární a Čína je jedním z největších světových trhů. Tato expanze by mohla výrazně zvýšit počet hráčů a posílit jeho pozici na esportové scéně. VALORANT Mobile by pro spoustu hráčů mohl být velkou příležitostí.

O tom, že Riot Games vyvíjí mobilní VALORANT, víme minimálně od roku 2020. Ačkoli přesné datum vydání zatím není známo, schválení v Číně je jasným signálem, že se hra nachází v posledních fázích příprav.

PC verzi přitom trvalo značnou dobu, než se dostala do Číny. Globálně byl titul uveden 2. června 2020, ale do nejlidnatější země světa se dostal až po tříletém čekání. To naznačuje, že orientace v čínských předpisech může být zdlouhavá a Riot Games to chytře předpokládali, když usilovali o schválení pro mobilní verzi.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.