Přejít k hlavnímu obsahu

Vývojář ukradl hru svého kolegy. Kámo, tohle se stává každý den, šokoval

6. 6. 2024 | 19:00 Gaming
Považoval ho za kolegu a pravidelně s ním svůj nápad diskutoval, co se ale stalo poté, si nedokázal představit ani v těch nejhorších snech. Tvůrce kindanice doplatil na svou důvěřivost, které využil vývojář Terry Brash.
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Zdroj: depositphotos.com

Oba vývojáři spolu poprvé mluvili před více než rokem. Kindanice byl fanouškem Terryho hry Gunrun a ten byl naopak fanouškem kindaniceovy hry Dire Decks. Vývojáři si vyměnili pár znalostí o kódování a Brash pozval kindanice na svůj herní Discord server.

Uplynul rok a vše je jinak. Brash bez ostychu poslal svému dřívějšímu „kolegovi“ zprávu, že naklonoval Dire Decks v jiném enginu, přidal nové herní prvky, přejmenoval hru na Wildcard a vydal ji na platformě Steam pod svým jménem.

Když kindanice požádal Terryho, aby hru ze Steamu odstranil, dočkal se negativní odpovědi. „Ta hra se mi líbila, tak jsem ji okopíroval a přidal více prvků. Tohle se děje každý den, kámo,“ řekl Terry. Okradený vývojář zvažuje podání žaloby za porušení autorských práv, primárně ale stále věří v to, že Terry hru odstraní sám od sebe. 

Ilustrační foto
Ilustrační foto
: depositphotos.com (s povolením)
Hry mě baví i živí od roku 2017, aktuálně se jim věnuji na pozici herní producentky v jednom brněnském studiu. Psaní o hrách je pak pro mě radostí a koníčkem. Kromě nebezpečného tria CS2, LoL a Age of Empires II mám ráda sport a pivo.