Přejít k hlavnímu obsahu

Šílený svět ADC. Dělejte všechno špatně a stejně vyhrajete, tvrdí americká legenda

11. 6. 2024 | 16:30 League of Legends Komentář
Poslední patch League of Legends byl pro jednu z herních rolí naprostým požehnáním. V aktuálním stavu si AD Carry totiž může v SoloQ dovolit „být špatný“ a přesto vyhrát. Bývalý šampion a nyní populární streamer Yiliang „Doublelift“ Peng má v tomto ohledu jasno.
Doublelift
Doublelift
Zdroj: LCS

Doublelift se během hraní na vysokém ranku podělil o postřehy spojené se současnou solo queue metou. Stalo se tak, když si vybral Seraphine, jednoho z mágů, kteří se stali běžnými v ADC roli. I přes několik chyb během laning fáze v teamfightech vítězil a dotáhnul hru do vítězného konce, což ho přivedlo k myšlence.

„Hraju Smoldera v late game, hraju Jinx v late game a dělám všechno pro to, abych hru potahal. Jenže ten týpek, co je jak sjetej ve svým obýváku, hraje LoLko na přehřívajícím se laptopu se Seraphine a prostě vyhrává,“ prohlásil.

Jeho slova potvrzují aktuální statistiky. Podle U.GG jsou v roli ADC nad hodností Emerald nejlepšími šampiony Brand a Seraphine s win rate okolo 53 procent. Do první desítky se dostal i Ziggs. Tato data jasně ukazují, že mágové mají v současné metagame nad tradičními střelci navrch. Mágové v ADC roli přitom nejsou žádnou novinkou, ale je stále znepokojivé vidět, o kolik jsou lepší, že vytlačují tradiční marksmany.

Doublelift na svém vysílání také analyzoval jeden ze svých dvou na dva soubojů, kdy jeden z diváků komentoval: „Dělejte všechno špatně a stejně vyhrajete.“ Doublelift tato slova zopakoval a s klidem potvrdil.

Pro tradiční milovníky AD Carry je současná situace frustrující. Mnozí žádají, aby Riot Games zvážil úpravy, které by vrátily marksmanům jejich místo na spodní lince. Do té doby můžeme očekávat dominanci mágů.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.