Přejít k hlavnímu obsahu

Dva updaty pro CS2. Nové nastavení zvyšuje FPS, změna u nožů navýšila jejich cenu

12. 6. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Update hry
Hráči Counter-Striku se na začátek týdne dočkali dvou menších aktualizací. V patch notes sice můžeme vidět jen několik řádků, Valve přesto přineslo i změny, které v nich nejsou uvedené.
Bowie Knife
Bowie Knife
Zdroj: Valve / SkinBid

V pondělní aktualizaci byla opravena jednosměrná viditelnost v kouři po výbuchu granátu, která se dala zneužívat a vývojáři se ji od příchodu CS2 snaží kompletně eliminovat. Dále byly redukovány záseky způsobené vizuálními prvky a na horní straně obrazovky ukazatel nově zobrazuje zdraví hráčů číselně.

Nejvíce vítanou změnou je nové nastavení zobrazení dynamických stínů. Na výběr máte z hodnot „Pouze od slunce“ a „Všechny“. Hráči už stihli otestovat, že pokud si tuto novou možnost nastavíte na „Všechny“ a původní nastavení stínů přepnete na „Nízké“, tak získáte mnohem vyšší snímky za sekundy než doposud.

Drobné, ale dlouho žádané úpravy se dočkal také Bowie Knife. Při prohlédnutí vytaženého nože se nově ukazuje také druhá ruka, taková maličkost dokonce zapříčinila okamžitý nárůst ceny Bowie nožů o desítky procent. Část komunity díky této změně doufá, že jde o předzvěst nové bedny. Možná k 25. výročí série?

Tím se dostáváme k dnešnímu updatu, který byl podobně malý a který se znovu zaměřuje na menší funkce. Hráče jistě potěší zlepšení kvality připojení při výskytu ztrát a vyřešení drobných záseků při využívání push-to-talk. Problémy při prvním stisknutí klávesy na mluvení v dané hře se však plně vyrušit nepodařilo.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.