Přejít k hlavnímu obsahu

Ruská hvězda na turnaj dorazila za pět minut dvanáct. Nestihla se ani rozehrát a letěla zase domů

14. 6. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 Reportáž
G2 Esports ani na poslední turnaj před letní přestávkou nemohli dorazit v plné síle. Zopakovat senzační příběh z Dallasu se jim ale v Londýně nepodařilo. Absence hvězdy Ilji „m0NESY“ Osipova byla až příliš citelná a G2 se z BLAST Premier Spring Final rozloučili bez výhry.
Ilya „m0NESY“ Osipov
Ilya „m0NESY“ Osipov
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

Víza jsou věčným nepřítelem všech esportových hráčů. Jejich zařizování může zabrat více času než profík potřebuje, což byl přesně případ Ilji „m0NESY“ Osipova před jarním finále okruhu BLAST Premier. Hvězdný ruský střelec si vízum sice stihl vyřídit, ale nedostal se včas ke svému pasu, aby stihl úvod akce.

G2 Esports proto do londýnského turnaje vstoupili s trenérem Wiktorem „TaZ“ Wojtasem. 38letý hráč se vrátil na server a herně se dokonce rovnal Rasmusi „HooXi“ Nielsenovi. Se dvěma podprůměrnými výkony se však vyhrávat nedá. G2 podlehli silnému týmu Spirit 1:2 a věděli, že další prohra znamená vyřazení.

V ten moment začal souboj o čas. TaZ vtipně prosil na sociálních sítích ostatní týmy, aby se nebály brát jakékoliv pauzy a hrát vyrovnané série na tři mapy. M0NESYmu totiž chyběla hodina, aby přímo z letiště mohl přijet na druhý zápas. Duelu proti týmu Vitality nakonec stihl, ale do hry naskočil přímo z taxíku.

Poslední dva dny ovšem řešil administrativní záležitosti a CS2 nehrál. Jelikož se měl prostor jen zapojit a bez rozehrání musel vletět do zápasu, není divu, že se mu na první mapě vůbec nevedlo. Po ní sice dostal prostor na rychlou individuální přípravu, G2 ale Vitality podlehli a m0NESY se mohl vydat zpátky na letiště.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.