Přejít k hlavnímu obsahu

NBK má první titul po pěti letech. Českou stopu v Evropě udělal Team Brute

10. 7. 2024 | 09:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Nathan „NBK-“ Schmitt se po loňském konci ve Falcons vrátil na scénu v barvách indické organizace Revenant. Pod jejími křídly poskládal sestavu zajímavých hráčů do 24 let a nyní společně zaznamenali první úspěch. Podařilo se jim ovládnout jeden z turnajů letní přestávky.
Nathan „NBK-“ Schmitt
Nathan „NBK-“ Schmitt
Zdroj: BLAST.tv (Michał Konkol)

Nathan „NBK-“ Schmitt patří mezi největší postavy francouzské scény minulého desetiletí. Dvojnásobný Major šampion stále zůstává aktivní v roli hráče, nicméně po angažmá v G2 Esports, Vitality, OG, MOUZ a Falcons tentokrát zvolil úplně jinou cestu. Postavil svůj vlastní tým, který reprezentuje novou organizaci.

Nová pětice musí začít ve spodních patrech evropské scény a vysloužit si místo v prestižnějších soutěžích. Ve druhé divizi European Pro League skončili druzí, v následujícím turnaji United21 už to klaplo. Revenant Esports se po jízdě Lower Bracketem probojovali až do finále, kde pokořili sestavu Johnny Speeds 2:1.

Po prvním titulu pro NBK- po pěti letech tak zákonitě musí přijít posun do nejvyšší divize European Pro League. Do této soutěže se po letní přestávce zapojí mimo jiné ENTERPRISE či UNiTY, evropské akce budou mít opět českou a slovenskou stopu. Oba celky potřebují sbírat body pro šanci si zahrát o Major.

Naše scéna ale měla svého zástupce i ve zmíněném turnaji United21. Zpříjemnit si závěr letní přestávky se rozhodli hráči týmu Brute. Ze skupiny dokázali postoupit, ale v play-off bohužel zaznamenali dvě porážky. Přesto je vždy hezké vidět, že se další česko-slovenský celek snaží udělat si jméno za hranicemi.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.