Přejít k hlavnímu obsahu

Česko i Slovensko si zahraje na mistrovství světa! Oba postoupily přes stejného soupeře

10. 7. 2024 | 21:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Po úspěchu české reprezentance v Counter-Striku nezaváhal ani slovenský nároďák. Ten sice v zápase o všechno protočil sedm hráčů, přesto dokráčel k otočení sérii a postupu do Rijádu.
Slovenská reprezentace z roku 2023
Slovenská reprezentace z roku 2023
Zdroj: Slovenská asociácia ešportov

Slovenští reprezentanti se do provozní teploty dostávali pomalu, přesto zařadili dostatečný rychlostní stupeň zavčasu. V náročné skupině měli po prvním hracím dni namále, i díky výpomoci od hvězdy největšího světového kalibru, Davida „frozen“ Čerňanského, to přesto do vyřazovací fáze s odřenýma ušima dotáhli.

Po postupu ze třetího místa museli Slováci začít rovnou ve spodním pavouku, kde si už žádnou další porážku dovolit nemohli. Na tři výhry ze závěru skupinové části ale navázali dvěma dalšími, díky čemuž nebudou znovu po roce chybět na mistrovství světa. V rozhodujícím utkání se ukázali jako jeden semknutý kolos.

Do klíčové bitvy proti Maďarsku přitom nevkročili vůbec dobře. S náhradníkem Michalem „T4gg3D“ Vrzalem v sestavě prohráli první mapu a po příchodu Matúše „MATYS“ Šimka museli stav otáčet. To se jim ale povedlo. Na třetí mapu dokonce dorazil frozen, jenž silnému výběru pomohl k vytouženému postupu.

Západoevropská kvalifikace se nyní bude dohrávat o nasazení na MS. Vzhledem k tomu, kolik různých hráčů se objevilo na serveru a jak je nevyzpytatelný hráčský kalendář, se dá s předstihem těžko odhadovat, jak na tom Slovensko bude pro samotný vrchol reprezentační sezóny. To je však otázka až závěru roku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.