Přejít k hlavnímu obsahu

ReiGn opouští Warcraft 3 scénu

11. 9. 2009 | 13:28 Warcraft 3
foto: readmore.de
Výchozí obrázek
Seo Woo Kang
foto: readmore.de

Populární korejský undead se rozhodl ukončit svou dlouhou progamingovou kariéru poté, co díky prohře se svým krajanem ReMinDem vypadl z Xtreme Professional League. Korejská Warcraft 3 scéna se tak loučí s dalším svým špičkovým zástupcem, po jehož odchodu zbyl jen jediný kvalitní undead.

Seo Woo "ReiGn" Kangovi se přestalo dařit po opuštění SK Gaming. Dlouhou dobu hrál bez týmu, který by ho podporoval, což nakonec vyústilo v jeho rozhodnutí ukončit svou kariéru. Tu nastartoval kolem roku 2003, kdy o něm bylo poprvé více slyšet, když se umístil na druhém místě v lize Sonokong OnGameNet, jejíž zápasy dokonce přenášela televize. Od té doby se vypracoval v jednoho z nejobávanějších korejských undeadů a zahrál si nejen v již zmíněných SK Gaming, ale také ve World Elite. I přes pověst špičkového hráče se mu nikdy nepodařilo vyhrát žádný větší turnaj. Mezi jeho nejlepší výsledky patří třetí místo z ESWC 2005 a čtvrté místo z ESWC 2008. Na vyšší příčky ovšem nikdy nedosáhl.

"Přemýšlel jsem nad tímto krokem již dlouhou dobu. Když jsem opustil Sk Gaming a byl jsem několik měsíců bez klanu, mněl jsem v hlavě jasno. Sám sobě jsem říkal, že po dalším turnaji už musím opravdu skončit, ale nikdy jsem se k tomu neodhodlal. Až teď, po sezóně v XP lize."

Při svém posledním rozhovoru pro portál GosuGamers nezapomněl ani na své věrné fanoušky, ve kterých mívají hlavně korejští hráči velkou oporu.

"Když jsem opustil SK Gaming, už jsem nehrál tak dobře, za což se svým fanouškům velice omlouvám. Po mém odchodu zbude už jen jediný korejský undead, Space. Prosím, podpořte ho a já doufám, že se na korejské Warcarft 3 scéně objeví noví hráči a ta bude zase prosperovat."

Sám své další působení v jiné hře, například StarCraftu 2, razantně popřel, a tak nám nezbývá nic jiného, než čekat, kdo se připojí k v současné době nejlepšímu korejskému undeadovi, Parkovi "Space" SeungHyuovi.