Přejít k hlavnímu obsahu

StarCraft II Tower Defense

13. 9. 2009 | 18:24 StarCraft II Tower Defense
O tom, že se chystá druhý díl legendární vesmírné strategie StarCraft, jistě víte a o tom, že to je téměř dva a půl roku od oficiálního oznámení vývoje, možná taky. Blizzard Entertainment, který dal kromě StarCraftu hráčům i další populární strategii WarCraft a nejhranější MMORPG současnosti World of WarCraft, nás sice od té doby pravidelně zásobuje informacemi o připravované hře, někteří fanoušci však začínají být pomalu nervózní.
Výchozí obrázek

O tom, že se chystá druhý díl legendární vesmírné strategie StarCraft, jistě víte a o tom, že to je téměř dva a půl roku od oficiálního oznámení vývoje, možná taky. Blizzard Entertainment, který dal kromě StarCraftu hráčům i další populární strategii WarCraft a nejhranější MMORPG současnosti World of WarCraft, nás sice od té doby pravidelně zásobuje informacemi o připravované hře, někteří fanoušci však začínají být pomalu nervózní. Beta verze měla vyjít toto léto, na Blizzconu jsme se ale dověděli, že si na ni ještě počkáme, což samozřejmě oddálí i vydání prvního dílu trilogie StarCraft II s podtitulem Wings of Liberty.

Mnoho obrázků a videí ze hry již spatřilo světlo světa a vzbudilo nejednu zajímavou diskuzi, webové stránky fanoušků věnované druhému dílu StarCraftu se již dají počítat na desítky, hráče to však stále neuspokojilo. Pravda, opravdové fajnšmekry "vesmírného řemesla", kteří si čekání krátí hraním prvního dílu, jen tak něco neuchlácholí. Vás ostatní by však mohla potěšit flashová hra StarCraft II Tower Defense.

Typ her "Tower Defense" jistě není třeba představovat, ve stručnosti jde o to, aby co nejméně jednotek překonalo určitou cestu, kterou je vaším úkolem bránit. Konkrétně ve StarCraft II Tower Defense vám k tomu slouží pět druhů veží, jež disponují různými druhy útoku, liší se jejich dostřel, síla atd., ale hlavně mají rozdílnou cenu. Hru začínáte s určitou sumou, za kterou nakoupíte několik málo věží, další peníze získáváte za ničení jednotek, jež se snaží dostat na konec cesty. Pokud se to povede 40 jednotkám, hra pro vás končí.

Na každou nepřátelskou jednotku platí jiná věž, což zjistíte po prvním oznámení "Game Over" a příště upravíte svou strategii. Zajímavým prvkem je vylepšování různých vlastností věží, které se velmi hodí v pozdějších kolech, jichž je celkem 49 (+ finální boss), ale také prodávání nepotřebných věží - za ně utržíte 2/3 ceny, včetně nákladů za upgrady.

Po dohrání své skóre můžete odeslat na listinu nejlepších hráčů, sdělte nám je však i zde v komentářích. Přejeme příjemnou zábavu.

StarCraft2.pro's Flash Tower Defense

Zdroje:
starcraft2.pro
broodwar.cz