Přejít k hlavnímu obsahu

Imperial vyhrávají ESL Major Series V

6. 2. 2010 | 16:43 Counter Strike: Source
Dánský tým Imperial vyhrál pátou sezónu ESL Major Series v Counter-Strike: Source. V napínavém finále porazili Dánové německého mistra Alternate. Bronzovou příčku vybojoval další tým z Německa - mTw.
Výchozí obrázek

Dánský tým Imperial vyhrál pátou sezónu ESL Major Series v Counter-Strike: Source. V napínavém finále porazili Dánové německého mistra Alternate. Bronzovou příčku vybojoval další tým z Německa - mTw.

Od začátku turnaje uplynuly již více než čtyři měsíce. Ve čtvrtfinále se Imperial utkali s Dignitas, přemožiteli českých Burning. Pouze do boje o třetí místo poté odsunuli i mTw. Alternate museli v osmifinále zdolat svého rivala Hoorai, ve čtvrtfinále doslova přejeli VeryGames a finálovou účast si zajistili v souboji s dánským celkem Online Kingdom.

Finále bylo velice těsné a obě mapy skončily těsným vítězstvím Imperial. Alternate se o vítězství připravili sami svými chybami. Na první mapě de_dust2 doslova dominovali, ovšem hloupý teamkill a následné prohrané kolo vrátil Imperial do hry. Na de_tuscan předvedli Alternate nevídanou hrubku, kdy se jim "podařilo" prohrát situaci 5v1 s položenou bombou. Mladíček v barvách Imperial - wantz, si chtěl původně ušetřit zbraň do dalšího kola, ovšem nějakou záhadou se dostal až k bombě, kterou se mu bez povšimnutí němců, podařilo zneškodnit.

Imperial si z turnaje odnáší prémii převyšující 50 tisíc korun, Alternate se  musí spokojit zhruba s polovinou. Třetí mTw si polepšili o cca dvacet tisíc korun.

Konečné pořadí EMS V

1. místo: {#Dánsko} Imperial - 2.000 Euro
2. místo: {#Německo} Team Alternate - 1.200 Euro
3. místo: {#Německo} mTw - 800 Euro
4. místo: {#Dánsko} Online-Kingdom
5.-8. místo: {#Velká británie} Power Gaming
5.-8. místo: {#Velká británie} Team Dignitas
5.-8. místo: {#Francie} Team VeryGames
5.-8. místo: {#Německo} Team Thermaltake
9.-12. místo: {#Česká Republika} Burning
9.-12. místo: {#Ruská federace} PinCho
9.-12. místo: {#Německo} hoorai
9.-12. místo: {#Francie} dRu

Zdroj: ESL