Přejít k hlavnímu obsahu

IEM IV: Zápasy narušily útoky hackerů?

Jsou téměř čtyři hodiny odpoledne, přesto se na Intel Extreme Masters v Hannoveru odehrály pouze dva zápasy. Organizátoři i ostatní média po celý den hlásili výpadky celé sítě v pavilonu a nyní se podle informací přímo od ESL zdá, že za těmito komplikacemi stojí hackeři.Informace o tom, že celou síť narušují cílené DDOS útoky, se poprvé objevila na Facebooku ESL TV, kde někdo ze správců napsal jednoduchou zprávu: "ddos attack -.- sry guys".
Výchozí obrázek

Jsou téměř čtyři hodiny odpoledne, přesto se na Intel Extreme Masters v Hannoveru odehrály pouze dva zápasy. Organizátoři i ostatní média po celý den hlásili výpadky celé sítě v pavilonu a nyní se podle informací přímo od ESL zdá, že za těmito komplikacemi stojí hackeři.

Informace o tom, že celou síť narušují cílené DDOS útoky, se poprvé objevila na Facebooku ESL TV, kde někdo ze správců napsal jednoduchou zprávu: "ddos attack -.- sry guys".

Podle dalších informací nyní technici horečně pracují na opravě všech komplikací a zajištění toho, aby se tato situace již neopakovala. Všechny informační portály na světě jsou nyní v těžké pozici, protože se dá jen těžko odhadnou, kdy bude který zápas odehrán. Příklad můžete vidět například na našich sázkách.

Druhý pohled

Podle jiných informací přímo z místa konání, problémy v rámci intranetu zasahují pouze stůl, kde společně sedí severské týmy Fnatic a Mortal Teamwork. Jakmile vypadne připojení těchto dvou týmů (u tohoto stolu), vypadne i celý internet v hale. Tento problém tedy zcela neodpovídá definici DDOS útoků, spíše se dá spekulovat o problémech se switchem.

V reakci na nastalé problémy, Mortal Teamwork pohrozili opuštěním turnaje. Jejich zápasy totiž bylo značně ovlivněny těmito výpadky.