Přejít k hlavnímu obsahu

IEM IV: EG senzačně ovládli skupinu A

3. 3. 2010 | 00:00 Counter Strike 1.6
První hrací den má za sebou závěrečný turnaj Intel Extreme Masters IV. Provázela ho spousta problémů, k vidění ale bylo mnoho překvapení.
Výchozí obrázek

První hrací den má za sebou závěrečný turnaj Intel Extreme Masters IV. Provázela ho spousta problémů, k vidění ale bylo mnoho překvapení.

fRoD
Foto: hltv.org

Hned od počátku bylo jasné, že věci nepůjdou podle plánu. V deset hodin ráno, kdy se mělo začínat, byl na místě jediný tým z celkových šesti a totiž američtí Evil Geniuses. Dálnice směřující k výstavišti, kde začíná největší světový veletrh spotřební elektroniky, neunesli zájem návštěvníků a většina týmů na nich uvízla. Nakonec přeci jen všechny týmy úspěšně dorazily a turnaj tak mohl začít s přibližně pětačtyřicetiminutovým zpožděním.

Sotva však začala první série zápasů, tak se objevily další problémy. Tentokrát s vypadáváním připojení k herním serverům. Tento problém postihl zejména týmy mTw a fnatic. Dánský celek chtěl dokonce na protest turnaj předčasně opustit. Nakonec se však tak nestalo, ale na hře vítězů turnaje z roku 2008 a loňských finalistů se tyto okolnosti velmi projevily.

Nejúspěšnějším týmem prvního dne byli ale zcela překvapivě Evil Geniuses. Ti do turnaje vstoupili senzační výhrou nad fnatic, porazili ale i Frag eXecutors, oXmoze či právě mTw. Nestačili pouze na německé mousesports. Tímto si EG zajistili přímý postup do semifinále turnaje. Druzí pouze o rozdíl skóre skončili právě fnatic, kteří tak budou muset o postup do vyřazovací části turnaje ještě bojovat s třetím týmem skupiny B, která je na pořadu zítra.

Jeden z hlavních favoritů a jediný domácí zástupce mousesports vstoupil taktéž do turnaje velmi dobře, ale dvě porážky na závěr skupin ho srazily až na třetí místo a tudíž i mouz se o své místo v playoff ještě budou muset poprat.

Nevděčná čtvrtá pozice zbyla na polské Frag eXecutors, kteří se o účasti na turnaji dozvěděli až na poslední chvíli. I přesto za sebou zanechali Mortal Teamwork a francouzské oXmoze.

Zítra je na pořadu dne skupina B a v ní se představí například SK Gaming, Meet Your Makers, WeMade FOX a další. Rozhodně tedy bude co sledovat. Na všechny zítřejší zápasy si u nás můžete samozřejmě vsadit.