Přejít k hlavnímu obsahu

IEM IV: Na´Vi a fnatic ve finále

5. 3. 2010 | 14:26 Counter Strike 1.6
Světové finále Intel Extreme Masters IV zná svoje finalisty. Postupují do něj fnatic a Na´Vi, o třetí místo se utkají SK Gaming a Evil Geniuses.
Výchozí obrázek

Světové finále Intel Extreme Masters IV zná svoje finalisty. Postupují do něj fnatic a Na´Vi, o třetí místo se utkají SK Gaming a Evil Geniuses.

f0rest
Foto: fnatic.com

Ani jeden vítěz své základní skupiny nedokázal potvrdit tento výsledek. Nejdříve se hrálo semifinále mezi Na´Vi a Evil Geniuses. Ukrajinci vlétli na své soupeře opravdu zhurta a především skvělý výkon markeloffa jim pomohl k ovládnutí mapy de_inferno vysoko 16:5.

Na trainu se čekal přeci jenom vyrovnanější souboj a to se také potvrdilo. Z počátku to sice tak nevypadalo, Na´Vi opět začali velmi dobře a dlouho nepustili Evil Geniuses vůbec do hry. Američané ale předvedli velký návrat a dotáhli vysoký náskok svého soupeře. Na obrat už jim ale síly nestačily a podlehli 13-16. Do finále se tak podívají Natus Vincere.

Druhé semifinále přineslo tradiční švédské "El clásico" mezi SK Gaming a fnatic. Překvapivě se ale stalo jednoznačnou záležitostí. Na první mapě de_inferno dotáhl k vítězství Patrik "f0rest" Lindberg, který trefil hlavu všemu, co se hýbalo. I díky jeho skvělému výkonu fnatic zvítězili vysoko 16-6.

I v tomto zápase byla druhá mapa de_train a i zde se utkání neslo v podobném duchu. Fnatic přehrávali své soupeře jak týmově tak individuálně. První CT stranu vyhráli přesvědčivě 11-4. A následně úspěšně vyhrané pistole ukázali na vítěze tohoto zápasu. SK se ještě pokusili převzít kontrolu nad zápasem, ale to se jim již nepovedlo a i druhou mapu prohráli 16-6.

Konečné pořadí určí až zítřejší zápasy. Hrací den otevře zápas o třetí místo mezi SK Gaming a Evil Geniuses. Následně nás čeká velké finále, ve kterém se fnatic pokusí obhájit loňské vítězství proti ukrajinským Natus Vincere.