Přejít k hlavnímu obsahu

IEM IV: Na´Vi vítězí !

6. 3. 2010 | 19:18 Counter Strike 1.6
Poslední zápas je za námi a my již známe pořadí všech týmů. Dnešní den určil pořadí na příčkách nejvyšších, hrálo se o třetí místo a velké finále.
Výchozí obrázek

Poslední zápas je za námi a my již známe pořadí všech týmů. Dnešní den určil pořadí na příčkách nejvyšších, hrálo se o třetí místo a velké finále.

Zeus
Foto: hltv.org

Začalo se duelem o třetí místo, ve kterém se střetli Evil Geniuses s SK Gaming. První mapou bylo de_inferno a zcela senzačně si na něm počínali borci z severoamerického kontinentu. Za vypíchnutí zde stojí obzvlášť výkon Jordana "n0thing" Gilberta, který dělal "SKčkám" opravdu velmi těžkou hlavu. Hlavně díky němu vyhráli EG první mapu vysoko 16-5.

Hra se ale přesunula na mapu de_train a zde se čekal velký návrat švédského týmu. Ten se skutečně povedl a SK bez větších obtíží vyhráli 16-3 a vyrovnali stav zápasu na 1-1 na mapy. Poslední mapou pak bylo de_nuke. EG sice nezačali vůbec špatně a získali za CT slušných 9 bodů, ale SK zahráli po výměně stran naprosto výborně a vyhráli rozhodující mapu 16-11, celkově 2-1 na mapy a vyhoupli se na bronzovou pozici.

Všechny ale zajímal především zápas o příčku nejvyšší mezi Na´Vi a fnatic. Hned od začátku bylo jasné, že to bude velké drama, což potvrzoval vývoj zápasu. Začínalo se mapou de_train a velmi dobře začali švédští borci. Ti si především díky rychlým rotacím zajistili vítězství za CT stranu 10-5. Na´Vi ale neházeli flinty do žita a začali mohutně dotahovat náskok. Nakonec byli v dramatickém závěru šťastnější právě Ukrajinci a získali první mapu těsně 16-13.

I na druhé mapě, de_infernu, diváky i týmy čekal tuhý boj. Fnatic začínali za teroristy a hra se pro ně vyvíjela opět velmi dobře. Ke konci první strany ale zabojovali i Na´Vi a snížili na nejmenší možný rozdíl 8-7. Do druhé půle pak vstoupili jak utržení ze řetězu a brzo se začali svým soupeřům vzdalovat. Fnatic se ale ještě vzchopili a dotáhli zápas k výsledku 14-14. Poslední dvě kola ale byla v režii Na´Vi, kteří po vítězství 16-14 a celkově tak 2-0 na mapy vyhrávají čtvrtou sezonu Intel Extreme Masters a připisují si 50 tisíc amerických dolarů.

Konečné pořadí

1. {#Ukrajina} Na´Vi - $50,000
2. {#Švédsko} fnatic - $20,000
3. {#Švédsko} SK Gaming - $8,000
4. {#Spojené státy americké} Evil Geniuses - $4,000