Přejít k hlavnímu obsahu

INTEL LC Silesia: Shrnutí

9. 3. 2010 | 08:38 Counter Strike 1.6
Jedna z největších a nejsledovanějších letošních LAN akcí je úspěšně za námi. V hlavním turnaji INTEL LanCraft Silesia se sešel rekordní počet 22 týmů. Většina českých, ale na stupních vítězů se umístily týmy ze všech zúčastněných zemí - Polska, České republiky i Slovenska.
Výchozí obrázek

Jedna z největších a nejsledovanějších letošních LAN akcí je úspěšně za námi. V hlavním turnaji INTEL LanCraft Silesia se sešel rekordní počet 22 týmů. Většina českých, ale na stupních vítězů se umístily týmy ze všech zúčastněných zemí - Polska, České republiky i Slovenska.

Zápasy probíhaly od páteční noci do sobotního večera. Celkem se odehrálo na 80 zápasů. Ten osmdesátý s převahou vyhrál tým {#Polsko} BenQ.DELTA, a získal tak první místo a s tím spojené ceny od partnerů INTEL, SteelSeries a BigShock.

Konečné pořadí hlavního turnaje vypadá následovně

  1. {#Polsko} BenQ.DELTA
  2. {#Česká Republika} eSuba
  3. {#Slovenská Republika} suicide

Nejen poslední finálový zápas jste mohli sledovat v nově spuštěném vysílání PLAYzoneTV. V nejbližších dnech pro vás bude připraven archív všech odvysílaných vstupů.

Již dnes se můžete podívat na záznamy všech zápasů. HLTV dema stáhnete na PLAYzone.cz FTP (584MB). PLAYzone.cz pro vás připravila také rozsáhlou fotogalerii INTEL LanCraft Silesia, která čítá celkem 172 fotografií z průběho celého víkendu.

Pojďme se zeptat Boga - jednoho z adminů, jak se podle něj turnaj vyvíjel.

Poprvé jsi adminoval takhle velkou LANku a zrovna se sešel rekordní počet týmů. Jak z tvého pohledu admina turnaj probíhal? A jaký v tobě zanechal dojem putovní krnovský LanCraft?

Co se týče adminování byly lepší i horší chvilky. Mezi ty lepší určitě patřilo poznávání nových lidí ať už hráčů nebo ostatních adminů mezi ty horší oprášení anglické slovní zásoby. Hlavní co mě potěšilo byl počet hráčů a týmů, protože pohled na oba sály byl úžasný. Z pohledu admina byl největší problém zadávání výsledků od hráčů do systému na PLAYzone. Asi žádný z hráčů nebyl zvyklý, že se LANka hrála přes turnajový systém, který je online a tak si ani často nedělali s nějakými výsledky hlavu. Jiní ani PLAYzone neznali a nevěděli jak mají výsledky zadat nebo potvrdit. Celkově jsem s LANcraftem spokojený už jen proto, že tam byl super kolektiv adminů a myslím si, že na to kolik tam bylo hráčů a týmů se nesešlo zas tolik problémů. Petr "Bog" Mikunda

Aby toho nebylo málo, zeptal jsem se všech tří umístěných týmů na jejich názor na akci, spokojenost s organizací. Zde jsou jejich odpovědi.

V lednu jste kralovali Mezihernovému turnaji, teď v březnu jste přidali pěkné třetí místo na LanCraftu. Jací pro vás byli soupeři? Hrálo se vám v Krnově dobře a jak jste byli spokojeni s celkovou organizací LanCraftu?

Tak hralo sa nam super a myslim, ze podmienky na hranie boli uzasne. Organizacia prebehla v podstate bezchybne, osobne som sa nestretol so ziadnym preslapom zo strany adminov, takze spokojnost. Co sa tyka nasho umiestnenia, tak sme urcite spokojny ze sme sa dostali do TOP3, iked si myslim, ze sme mohli dopadnut aj lepsie. Na turnaji nam nevysla jedna mapa, na ktorej sme trikrat prehrali. Vitaza turnaja sme potrapili a dokonca si myslim, ze sme v tom zapase boli lepsi a mohli sme vyhrat, keby sme nespravili tolko nevynutenych chyb a neprehrali zbytocne kola. Tomáš "benq1" Masaryk (suicide)

Jak se vám líbilo na prvním putovním LanCraftu? V Krnově jste se umístili na druhém místě. Jste spokojeni se svým výkonem a organizací turnaje obecně?

Určitě super akce. Chtělo by to do příště pořešit nějaký drobnosti, ale do dokonalosti chyběl vážně jen kousek.
S výkonem moc spokojení nejsme, chtěli jsme vyhrát, ale proti delta se nám nedařilo. Na druhou stranu nás to teď obrovsky namotivovalo zase k hraní, takže ta prohra aspoň k něčemu byla dobrá. Michael "jckl" Holý (eSuba)

How did you like LanCraft and Krnov? You played against Czech and Slovak top teams and you won every match (except one, when you were late). You must be satisfied, aren't you? Will you come to some future Czech tournament?
překlad Jak se Vám líbil LanCraft a Krnov? Hráli jste proti české a slovenské špičce a dokázali jste vyhrát každý zápas (krom jednoho, na který jste nedorazili včas). Určitě jste se svým výkonem spokojeni, mám pravdu? Plánujete se zúčastnit některého s přístích českých turnajů?

Reakce týmu BenQ.DELTA bude doplněna.

Z mého pohledu hlavního admina Counter Strike 1.6 turnaje se turnaj vydařil nad očekávání. Ať už nečekanou účastí, tak samotným průběhem. Během turnaje jsme se nesetkali s žádnými protesty, stížnostmi a ani velkými problémy. I přes odpolední nervozitu se podařilo zpoždění celého turnaje udržet v mezích, takže se vše stihlo tak, jak bylo původně naplánováno, a mohli jste tak sledovat grand finále v živém přenosu PLAYzoneTV.

Závěrem několik vět od hlavního organizátora LanCraftu.

Jak jsi spokojený s průběhem CS1.6 turnaje? Čekal jsi před akcí takovou účast? Co pro tebe bylo na organizaci celého LanCraftu nejtěžší a z čeho máš naopak největší radost?

Od CS 1.6 turnaje jsem čekal velkou účast už od samého začátku, vždycky se snažím myslet optimisticky. Jsem určitě rád, že scéna nezklamala a dostavila se v poměrně velkém počtu. Vím ale, že týmů je daleko více a pevně věřím, že se nám podaří 22 týmů překonat.
Nejtěžší pro mně asi byla příprava. Lidí schopných opravdu kvalitně pomoci je málo (pokud za to nejsou pořádné peníze) a připravit v tak málo lidech takhle velkou akci bylo opravdu hodně náročné.
Radost mám pak z následného průběhu celé lanparty. Nenastal žádný problém, který bychom hned nevyřešili. Lidi se bavili a já po 4 velmi náročných dnech mohl s klidným svědomím říci, že jsem spokojený. Lukáš "Jump" Vobecký

Děkuji všem zúčastněným týmům za vzornou účast, vítězům gratuluji a budu se spolu s admin týmem těšit na další podobné akce.