Přejít k hlavnímu obsahu

SteelSeries eSport Challenge

14. 3. 2010 | 01:16 SteelSeries eSport Challenge
Teprve nedávno skončil velkolepý turnaj Crossfire Intel Challenge 7 a již se pomalu otevírají registrace další velké akce. Kodaň je v pořádání LAN turnajů již ostřílená, a tak je jen sotva překvapením, že se právě tady bude 30. dubna 2010 konat chystaná SteelSeries eSport Challenge ve hře Call of Duty 4.
Výchozí obrázek

Teprve nedávno skončil velkolepý turnaj Crossfire Intel Challenge 7 a již se pomalu otevírají registrace další velké akce. Kodaň je v pořádání LAN turnajů již ostřílená, a tak je jen sotva překvapením, že se právě tady bude 30. dubna 2010 konat chystaná SteelSeries eSport Challenge ve hře Call of Duty 4. Turnaj o kapacitě 32 týmů se stane součástí elektronického festivalu Copenhagen ROBOT a na jeho organizaci se bude podílet projekt Vita Nova, ten svou ruku k dílu přiložil i na Crossfire Challenge, která nakonec vyústila v jeden z nejlepších CoD4 turnajů vůbec.

SEC logo

Zúčastněných 32 týmů bude rozlosováno mezi 8 skupin, dva nejlepší celky z každé skupiny si pak v BO3 single-elimination play-off zasoutěží o prize money 10.000€. O zvýšení motivace by se měl postarat fakt, že výhry budou rozděleny mezi nejlepších 8 týmů, stačí tak aby tým zvítězil v prvním kole vyřazovací fáze a odnese si domů jednu z drobnějších peněžitých výher (250€). Vítězný tým získá rovných 5.000€ podobně jako vítěz CIC7, stejně jako v Holandsku se i zde o dodržování pravidel postará tým členů Vita Nova, který již připravuje "globální" pravidla pro použití na všech významných akcích.

Na pár postřehů o začátku nové Call of Duty 4 sezony jsem se zeptal bronzového hráče z CIC7, Jana "paradox-" Duchoně z Power Gaming:

CIC7 byl váš první společný velký turnaj. Třetí místo tak je poměrně dobrý úspěch, co říkáš?

Určitě je to pro nás úspěch. Náš cíl bylo umístění v TOP3 a to se povedlo. Chtěli jsme celou akci vyhrát, ale hold jsme neměli štěstí. Snad se nám povede uspět na dalších akcích ještě lépe.

Svou šanci budete mít právě na SEC. dva velké turnaje hned ze začátku roku by mohly scénu opravdu rozhýbat. Myslíš, že se SEC vydaří podobně jako Crossfire Challenge?

Jelikož SEC pořádájí organizátoři turnaje The-Experience + Vita Nova admini, určitě to bude povedená akce. Na turnaji se budou vyplácet výhry přímo na místě a to je určitě skvělá zpráva pro scénu, že se začínají výhry vyplácet ihned po skončení turnaje.

V Evropě se pomalu rozjíždí ED Vita-Nova liga a oživuje se ESL, zatímco česká scéna se příliš neangažuje, proč myslí že tomu tak je?

Stále se čeká na vitanova web, který již brzy bude hotov a já budu mít na starost českou "sekci". Jakmile budu moc pouze rozeslat link kde bude veškeré info o všech akcích, turnajích, ligách, určitě se to rozšíří dále. Momentálně můžu obepsat jen tu hrsktu lidí co znám a mám je na xfiru (takže tak 5 týmů max?). Dalším faktorem je, že se o takový projekt jako je vita-nova nezajímá nikdo z českých portálů, tedy zatím. Česká scéna v podstatě neví o co se jedná, jaké jsou cíle, kdo za tím stojí. Takže pro ty co si chtějí přečíst alespoň základ, tak thevitanova.org, je zde i český překlad "mission statement".

Já děkuji za to, že sis pro mě našel trochu času a přeji hodně štěstí na nadcházejících turnajích.

Ja taky děkuji za zájem playzone o CoD4 a přeji hodně štěstí s Mezihernovým turnajem a naší scénou v téhle hře.

paradox- na CIC7
Jan "paradox-" Duchoň na Crossfire Intel Challenge 7 (foto - Cadred.org)

Jak se zdá, Call of Duty 4 nabírá nové síly. Podle všeho bychom se měli dočkat ještě dalších významných akcí, například letní The eXperience 2010. Navíc byla oznámena pátá sezona turnajů ICL v Maďarsku. Na portálu PLAYzone se pokusíme vás o průběhu každého důležitého turnaje informovat a sami vám připravíme zábavu v podobě zajímavých soutěží. Již brzy se na playzone.cz dozvíte další informace.

SteelSeries eSport Challenge (30.4. - 2.5. 2010)
Registrace: od 17.3. 2010 - www.esportchallenge.com (Limit 32 týmů)
Místo: {#Dánsko} Kodaň, Dánsko
Zápisné: 350€/tým
Systém: 8 skupin (po 4 týmech) + BO3 singe-elimination play-off pro 16 týmů
Výhry:

1.místo 5.000€
2.místo 2.500€
3.místo 1.250€
4.místo 500€
5.-8.místo 250€