Přejít k hlavnímu obsahu

NC XIII: PLAYOFF

18. 3. 2010 | 13:10 Counter Strike 1.6
První část dlouhodobého turnaje portálu ClanBase Nations Cup XIII je za námi. Čeští fanoušci se radují, neboť česká reprezentace dokázala zvítězit ve čtyřech zápasech a postoupila ze třetího místa do play off.Už tento víkend začne play off a my vám přinášíme jedinečné ohlédnutí za skupinami, které pro nás dopadli velmi dobře. Představíme vám všechny postupující a sami pak budete moct zvolit nejlepší zápas, který naši hráči odehráli.
Výchozí obrázek

První část dlouhodobého turnaje portálu ClanBase Nations Cup XIII je za námi. Čeští fanoušci se radují, neboť česká reprezentace dokázala zvítězit ve čtyřech zápasech a postoupila ze třetího místa do play off.


Už tento víkend začne play off a my vám přinášíme jedinečné ohlédnutí za skupinami, které pro nás dopadli velmi dobře. Představíme vám všechny postupující a sami pak budete moct zvolit nejlepší zápas, který naši hráči odehráli.

Skupina A

Začněme skupinou A, ve které dominoval dle předpokladů německý výběr. Ten i přes časté obměny v sestavě vždy dokázal porazit své soupeře a s bilancí 5-0 (5 vítězství - 0 proher) se umístil na první příčce. Druhé místo si na konci posledního hracího týdne urvali španělští reprezentanti, kteří díky vítězstvím nad Srbskem a Bosnou a Hercegovinou přeskočili celek Ruska. Třetí tým skupiny A se tedy stali jak jsem již řekl ruští hráči. Ti po jednoznačných výhrách nad papírově slabšími soupeři nezvládli duely s Německem a Španělskem a právem jim patří ono zmiňované třetí místo.

Závěr: Ze skupin postoupili papírový favorité, tedy celky Německa, Španělska a Ruska. Celky Srbska, Bosny a Švýcarska dokázali konkurovat nanejvýš sami sobě, přičemž Švýcaři se ukázali jako nejsilnější z oné slabší trojice.

Skupina B

Ve druhé skupině se ocitli i vítězové loňského Nations Cupu, Švédové. Ti opět vsadili na osvědčené hvězdy švédského nebe a opět se jim dařilo. Všechny své zápasy vyhrávali jednoznačně a díky síle tandemu Delpan-FYRR73 se až do poslední chvíle drželi na čele tabulky. Ovšem zápas s Francií hráči tří korunek prohráli a musí se tak spokojit s druhým místem. To "galští kohouti" také váleli a přípravy jim vynesli zasloužené ovoce - první místo v tabulce a první kolo playoff volno. To vše teď mají u svého jména reprezentanti Francie. A kdo se stal třetím postupujícím? Třetí místo urvali hráči Ukrajiny, kteří i přes tři prohry v základní skupině dokázali postoupit. Pokud nasadí do play off hráče z Natus Vincere, je zatím ve hvězdách, jisté je, že by se pak Ukrajina stala jedním z černých koňů další fáze turnaje.

Závěr: Skupina B přinesla skvělé zápasy a skvělé hráče. Ať už hvězdami nabité Švédsko nebo dobře hrající Francii. Tyto dva týmy měli jasné první dvě místa, možná je i štěstí, že Francie skupinu vyhrála, neboť pokud naši postoupí přes první kolo, čeká je právě výběr "galského kohouta".

Skupina C

Pro nás nejzajímavější skupina, neboť v ní se nacházel výběr Martina "zigurata" Slance, českého kapitána pro Nations Cup XIII. Naši i přes první prohru s Estonskem přehráli všechny své soupeře a s bilancí 4-1 jen díky méně uhraných kol skončili až na třetím místě. Na prvním místě se sluní výběr Norska, který dokázal že bude jedním z favoritů skupiny, pokud do zápasu nastoupí dvojice REAL-prb. Bez těchto hráčů předvedli výkon, který jste mohli vidět v zápase ČR - Norsko. Na druhém místě skončilo skvěle hrající Estonsko, které tak potvrzuje, že na online akcích je s tímto pobaltským týmem nutno počítat. "Skupina smrti", jak by možná někdo tuto skupinu nazval, nakonec měla špatnou dohru pro loni stříbrné Finy a bronzové Holanďany. Ti museli sklopit uši a přát si, aby se jim zadařilo v příštím ročníku.

Závěr: Tak jak jsme si to nejspíše představovali. I přes první prohru se časem doufalo v první místo ve skupině. Měli jsme k němu blízko, ale nakonec nám ho vyfoukli Norové. S Českem by se mělo počítat v play off. Musíme ale vyzdvihnout hráče Estonska, kteří po celou skupinu hráli brilantně a prohráli jen s norským výběrem. Totální propadák pak nastal u výběru Finska, u kterých se čekal postup ze skupiny a né okupování poslední příčky.

Skupina D

Dva silné reprezentační výběry Polska a Dánska, si jednoznačně řekli o to, aby byli pasováni za favority turnaje. Náš severní soused, Polsko využívalo hráčů z týmu BenQ.DELTA a ještě donedávna užívajících tagů Frag eXecutors. Ty nýnější FX-ka, tedy Nea a spol. využili pak pro zápas s rivalem o postup, Dánskem. Ti naopak většinou hráli v jedné sestavě, kterou tvoří nýnější hráči Roskilde Ravens a sem tam do bojů v Nations Cupu zasáhli hráči týmů mTw nebo Abo Ovo. Ve vzájemné konfrontaci pak zvítězilo Polsko 16-14 a urvalo si tak první místo ve skupině, zatímco druhé přenechalo dánským hráčům. Třetí překvapivě skončil výběr dalšího pobaltského celku - reprezentace Litvy. Ta po velmi dobrých výkonech porazila celky Belgie, Velké Británie a Řecka, čímž si zajistila si třetí postupové místo.

Závěr: První dvě místa jasně čekaná. Nikdo jiný by si postup ze skupiny ani nezasloužil. Naopak třetí místo dosti překvapivé, neboť před turnajem by většina lidí vsadila na celek z Belgie nebo Velké Británie. Uvidíme, co ještě litevští reprezentanti ukážou.

PLAY-OFF

Jak můžete níže vidět, všechny zápasy druhé části turnaje budou mít nějaký ten náboj. Švédské hvězdy narazí na Litvu, které se sice proti lepším celkům moc nedaří, ale uvidíme co předvedou. Největší náboj pak určitě bude mít zápas Dánska s Ukrajinou, kde se to hvězdami světové scény jenom hemží. Ať už to jsou hráči Roskilde Ravens nebo DTS.Chatrix, všechno to jsou jména, která už něco znamenají. Souboj dvou post-sovětských zemí - Ruska a Estonska pak určitě ukáže, jestli už si trpaslík dokáže vyskočit na obra a pro nás asi nejsledovanější zápas z celého PLAY-OFF, Česká Republika proti Španělsku. Ve fotbale by jsme dostali takových 5-0, v hokeji by dostali 10-0 oni. Jak to skončí na internetovém poli?

Nations Cup XIII PLAY-OFF
1.KOLO 2.KOLO SEMIFINÁLE
FINÁLE
 VÍTĚZ
de_tba de_tba de_tba de_tba 
{#Německo} Německo        
vs.{#Německo} Německo      
{#World} TBA
      

 vs.{#World} TBA    
{#Švédsko} Švédsko
      

2 - 0

{#Švédsko} Švédsko    
{#Litva} Litva
      
    vs.{#World} TBA  
{#Norsko} Norsko      
vs.{#Norsko} Norsko    
{#World} TBA    
  vs.{#World} TBA  
{#Dánsko} Dánsko      

0 - 2

{#Ukrajina} Ukrajina    
{#Ukrajina} Ukrajina
      
      vs.{#World} TBA
{#Polsko} Polsko       
vs.{#Polsko} Polsko     
{#World} TBA     
  vs.{#World} TBA   
{#Ruská federace} Rusko    

2 - 0

{#Ruská federace} Rusko   
{#Estonsko} Estonsko
     
    vs.{#World} TBA 
{#Francie} Francie       
vs.{#Francie} Francie    
{#World} TBA     
  vs.{#World} TBA   
{#Česká Republika} Česko
       

1 - 2

{#Španělsko} Španělsko     
{#Španělsko} Španělsko
       
       

Všechny zápasy pro vás budeme sledovat, takže se můžete těšit z plnohodnotné coverage a zajisté i komentovaných zápasů. Nyní si po dočtení článku trošku lámejte hlavu a zvolte nejlepší zápas naší reprezentace.

Zdroj: ClanBase