Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic vítězí i na SEC, Power opět bronzoví

Dánský turnaj SteelSeries eSport Challenge je za námi, na nejvyšší příčku opět dosáhli hráči Fnatic, kteří ve finále porazili švédské H2k. Bronzovou medaili získala česko-holandská sestava Power Gaming, která v zápase o třetí místo přehrála britské Reason Gaming.
Výchozí obrázek

Dánský turnaj SteelSeries eSport Challenge je za námi, na nejvyšší příčku opět dosáhli hráči Fnatic, kteří ve finále porazili švédské H2k. Bronzovou medaili získala česko-holandská sestava Power Gaming, která v zápase o třetí místo přehrála britské Reason Gaming.

eSuba na SEC 2010
ESUBA. Zleva: hectic, meny, luckeR, MISAK, skywalker
Foto: TEK-9.org

O víkendu se v dánské Kodani střetlo celkem 16 týmů a mezi nimi nechyběli také čeští zástupci v barvách eSuby a Power Gaming. Turnaj se odehrál na elektronickém veletrhu ROBOT a soutěžilo se o prize money v celkové výši 10.000€ (přečtěte si preview turnaje).

Česká výprava v Dánsku

Hned ve skupině A poměřila svoje síly tuzemská eSuba proti výborně připraveným H2k-Gaming a i když nakonec švédům podlehla vysoko 13:2 na mp_citystreets, s přehledem dokázala porazit své další soupeře a z druhého místa postoupila do vyřazovací fáze turnaje.

Na Power Gaming čekali ve skupině němečtí Mortal Teamwork, kteří měli na kodaňském turnaji příležitost napravit svojí reputaci (na CIC7 nedokázali postoupit ze skupiny) a ukázat, že dokáží zahrát dobré výsledky také na offline soutěžích. Power se s mTw setkali ve třetím kole skupiny na mapě mp_strike a zápas, ve kterém se hrálo pouze o lepší umístění v Play-off, nakonec skončil remízou.

SEC 2010 - skupina A
 SEC 2010 - skupina C
#NázevZVRPVK/PKB #NázevZVRPVK/PKB
1.{#Švédsko} H2k330039/079 1.{#Česká Republika} Power321038/177
2.{#Česká Republika} eSuba320128/236 2.{#Německo} mTw321038/287
3.{#Evropská unie} 4Dead310223/283 3.{#Švédsko} Pure301224/381
4.{#Dánsko} Pentia300307/390 4.{#Dánsko} Roskilde301221/381
   

Souboje v Play-off

Mezi týmy postupujícími do vyřazovací fáze turnaje byste jen těžko hledali nějaké překvapení, z každé skupiny postoupili jasní favorité, čekalo se jen na to, jestli si legendy jako solz a zEMME hrající za MCA poradí s dánskými Infused. Nakonec ale i v tomto souboji zvítězil favorizovaný domácí tým.

Power Gaming na SEC 2010
POWER GAMING. Zprava: Mazarini, Luboshmir, paradox-,
toxjee, Froster. Foto: TEK-9.org

Hned první kolo Play-off proti sobě postavil Team Dignitas a H2k-Gaming, švédský celek ale prokázal perfektní připravenost a na mapách strike (13:4) a citystreets (22:19) vyřadil jednoho z největších favoritů z turnaje. Rovněž eSuba narazila na sílu severských týmů, proti Fnatic sice dokázali zahrát vyrovnaný zápas a po striku (8:13 z pohledu eSuby) a prodloužení na crossfire (25:23) si češi vynutili prodloužení na mapě backlot, to sice nakonec vyšlo lépe švédům (13:6), přesto ale eSuba zahrála výborný výsledek a za své snažení si odnesla 125€.

Power Gaming porazili v prvním kole Team Infused na crossfire (13:1) a backlotu (16:12) a v semifinále narazili na H2k-Gaming, kterým dlužili odvetu po porážce ve finále Clanbase SEC Instant Cupu (o CB SEC Cupu se můžete dočíst zde). V souboji na třech mapách si bohužel Power nedokázali poradit lépe než na zmíněném online turnaji, a tak se museli stejně jako na Crossfire Challenge spokojit s bitvou o třetí místo.

Medailové souboje

Ceny pro vítěze SEC
POHÁR. Na SEC 2010 bylo opravdu o co bojovat,
kromě peněz si finalisté odnesli pěkný pohár a
medaile. Foto: TEK-9.org

Možná trochu nečekaně se do finále probojovaly dva týmy ze Švédska, navíc je to poprvé, co se ve finále důležitého evropského turnaje v Call of Duty 4 střetly právě dvě švédské sekce. Fnatic patří na vrchol evropské Call of Duty 4 scény již dlouhou dobu a především na LAN dokazují, že si své místo na špičce zaslouží. Naproti tomu H2k zatím příliš zářivých titulů nezískali a například právě na Crossfire Challenge skončili již ve čtvrtfinále, kde podlehli Reason Gamingu.

Jako první finálovou mapu si H2k vybrali mp_citystreets, Fnatic na to zareagovali velice agresivní a přímočarou hrou a pokusili se svému soupeři hru znepříjemnit. Tento plán také nakonec vyšel přesně podle očekávání hráčů Fnatic. H2k začali chybovat, začali mít problémy s komunikací a způsob, kterým prohrávali důležitá kola, je natolik frustroval, že na obranné straně districtu (mp_citystreets) prohráli 9:3. Přesto se po změně stran dokázali H2k zvednout a dorovnali skóre až na 10:8 z pohledu Fnatic. Přesto v závěru nedokázali projít přes perfektní obranu na středu a B plantu a na své mapě podlehli 13:8.

Souboj dvou z nejlepších evropských sniperů Stevyho a qLimAxe pokračoval na mp_crash, kde Fnatic začali na obranné straně. H2k sice na přeběhu na A plant naráželi na Stevyho, přesto však dokázali nahrát poměrně solidní skóre 5:7 a k vyrovnání stavu série jim stačilo pouze se ubránit. Po změně stran se vítězství v jednotlivých kolech přelévala ze strany na stranu až do stavu 9:8 pro H2k. Právě v této situaci se H2k dokázali opravdu vyhecovat až do konečného stavu 13:10.

Fnatic opět první
FNATIC. Stejní vítězové jako na CIC7, zleva: Stevy, Zenith,
KyoChi, odyx, Linqan. Foto: TEK-9.org

Rozhodující mapou se stal mp_strike a ačkoliv právě zde v loňském roce Fnatic nejvíce dominoval na své útočné straně, tentokrát byla k vidění opravdu vyrovnaná hra až do stavu 7:5 pro Fnatic. Vyhraný útok je jistě pasoval do role jasného favorita na výhru, přesto si H2k nenechali vzít svou šanci na otočení zápasu, bohužel pro ně byli Fnatic opravdu výborně připravení a vítězstvím 13:8 ovládli i druhý letošní velký offline turnaj.

V souboji o třetí místo si Power Gaming a Reason Gaming zopakovali semifinálové střetnutí z Nizozemska, tentokrát však dokázali zvítězit Power 2:1 na mapy a stejně jako na CIC7 si odnášejí ceny za třetí místo. Čeští fanoušci registrovaní na portálu Cadred.org mohou podpořit naše hráče hlasováním o nejužitečnějšího hráče turnaje (hlasování na webu Cadred.org), nominovaní jsou paradox- (Power) a luckeR (eSuba). Hlasování končí 5. května.

SteelSeries eSport Challenge - konečné pořadí

1. {#Švédsko} Fnatic (KyoChi, odyx, Linqan, Stevy, Zenith) - 2.500€
2. {#Švédsko} H2k-Gaming (miRACLE, Mumma, qLimaxzu, MySn, visseh) - 1.250€
3. {#Česká Republika} Power Gaming (paradox-, Luboshmir, Mazarini, Froster, toxjee) - 625€
---
5.-8. {#Česká Republika} eSuba (luckeR, meny, MISAK, skywalker, hectic) - 125€