Přejít k hlavnímu obsahu

Soldat přichází na PLAYzone.cz

28. 5. 2010 | 12:35
Portál PLAYzone přichází s podporou další hry a komunity. Hra Soldat není zrovna nejnovější, nejkrásnější a nejhranější hrou u nás, ale svou komunitu jistě má a právě zde na PLAYzone.cz jsme se rozhodli ji podpořit. Díky novým soutěžím a podporou zde, možná zaujme i vás a naše základna hráčů se tak bude více rozrůstat. 
Výchozí obrázek

Portál PLAYzone přichází s podporou další hry a komunity. Hra Soldat není zrovna nejnovější, nejkrásnější a nejhranější hrou u nás, ale svou komunitu jistě má a právě zde na PLAYzone.cz jsme se rozhodli ji podpořit. Díky novým soutěžím a podporou zde, možná zaujme i vás a naše základna hráčů se tak bude více rozrůstat. 

Připravili jsme si pro vás exkluzivní IRC gather kde se již nyní můžete pravidelně scházet, zakládat vlastní hru, či si jen pronajmout zdarma server pro vaše vlastní zápasy.
Návod jak se připojit a zaregistrovat pro použítí našeho gatheru.

#playzone.soldat @ quakenet

Na PLAYzone budeme věnovat hře Soldat velkou pozornost, naleznete zde aktuality z nejprestižnějších světových i evropských lig a turnajů na které bude možno i vsázet. Dozvíte se něco o naší České reprezentaci. Podíváte se na live komentované zápasy na PLAYzone TV. Zůčastníte se turnajů a lig. To vše a mnohem více o Soldatu – pouze na PLAYzone.cz

„Soldat je ZDARMA“

Soldat Amateur CUP

Při slavnostním oznámení Soldatu vám přinášíme také první turnaj

Turnaj je určen pro klasický styl hraní – týmy 3v3 Capture The Flag mod. Rozhodně se nestyďte a přijďte si hru vyzkoušet právě na tento cup. Je určen právě vám amatérům – jaké to je soutěžit v druhém rozměru.

Neváhejte a přihlašte se na náš IRC gather kde můžete sehnat spoluhráče do týmu.

Soldat Amateur CUP

#playzone.soldat @ quakenet

Co je Soldat?

Soldat je polská 2D PC akční hra. Je inspirována hrami Liero a Worms, objevují se v ní prvky Counter-Striku a Quake. Otcem této hry je polský programátor Michał Marcinkowski. Je kompletně vytvořena v Delphi jazyku s použitím knihoven JEDI.

V Soldatu se vyskytuje několik herních módů. Jakožto klasické Capture The Flag, Team Deathmatch, Deathmatch, tak i neklasické, Infiltration, RamboMatch, PointMatch, Hold The Flag. Ve všech herních módech je hlavním cílem eliminovat nepřátele jakýmkoliv způsobem.

Hráči všech stran mají možnost výběru ze širokého arsenálu zbraní. Jsou tu zbraně jako Steyer AUG, brokovnice SPAS, puška Ruger, Desert Eagle a podobné. Každý hráč má k dispozici zbraně dvě, načež si vybírá jednu primární a jednu sekundární. Mezi sekundární zbraně patří například, nůž, USSOCOM, M72 Law a Motorová Pila.

Doporučená konfigurace

Soldat je velice nenáročná hra na váš hardware. Proto vám pro hraní postačí jakýkoliv dnešní jednojádrový processor, grafická karta s podporou DirectX 8 a vyšší. A trochu RAM paměti.

Kde hru seženu?

Hra je takzvaně indie. Tedy zdarma, ale né zcela zdarma. Její plnou verzi si můžete stáhnout na oficiálních stránkách www.soldat.pl. Při podpoře vývojářů získáte několik málo výhod, jako možnost změny barvy JetPacku, možnost vlastních MP3 do přehrávače ve hře a další.

Cena se pohybuje v řádu dvouseti korun českých.

Soutěže

Soldat je velmi kompetitivní hra, ve které se pořádá velké množství různých lig a turnajů. Tým vždy tvoří tři hráči. Česká republika je momentálně hodnocena jako země, s nejlepšími hráči v Evropě. V roce 2007 Čeští reprezentanti na Soldat World Cup získali první zlaté místo, od té doby jsou za Austrálií 2x druzí.

Ač se v Soldatu nachází velké množství turnajů a lig. Neobjevuje se tato hra mezi velkými herními celky nikde ve světě. Bohužel se tedy neřadí po bok progamingových her, kde by určitě být mohla. To se doufáme brzy změní a o Soldatu budeme slyšet mnohem více než doposud.

Pokud chcete vědět jak se Soldat hraje na té nejvyšší úrovni 
Doporučujeme toto video České Reprezentace.  
Reprezentační fragmovie od jednoho z nejlepších tvůrců - Machyyho

Nebo video Ruské produkce finále SCTFL12 kterého se zůčastnil český tým Seals

Obecná pravidla Soldatu na PLAYzone.cz

Štítky: 2D, plošinovka, Soldat