Přejít k hlavnímu obsahu

FloweR: Jsem sám sebou

4. 7. 2010 | 13:12 Všechny hry
Po nedávném rozhovoru s předním představitelem slovenské ESL a klubu Defeaters, Laem, jsem se rozhodl vyzpovídat jednoho z majitelů herní organizace Suicide. Nejde o nikoho jiného, než-li o známou osobnost české scény, FloweRa.Buď zdráv Tomáši, prosím tě, mohl by jsi se našim čtenářům představit?No klasika, jmenuji se Tomáš Holúbek, jsem z Olomouce a také tady studují Gymnázium.
Výchozí obrázek

Po nedávném rozhovoru s předním představitelem slovenské ESL a klubu Defeaters, Laem, jsem se rozhodl vyzpovídat jednoho z majitelů herní organizace Suicide. Nejde o nikoho jiného, než-li o známou osobnost české scény, FloweRa.

Buď zdráv Tomáši, prosím tě, mohl by jsi se našim čtenářům představit?

No klasika, jmenuji se Tomáš Holúbek, jsem z Olomouce a také tady studují Gymnázium.

Na progaming scéně vystupuješ pod přezdívkou Flower, má nějaký bližší význam, nebo je to prostě výmysl tvé fantazie?

Upřímně nevím, byl jsem ještě malý kluk, takže mě přezdívka nějak neznepokojovala. FloweR mi teď docela sedí, dobře se to říká. Horší už je ten překlad do češtiny, ale takto se přezdívky brát nemohou...

Není sporu o tom, že na PG scéně patříš k známým osobnostem, zejména díky vysokému postu jaký v Suicide máš. Pověz nám něco o svých začátcích s funkcí managera - jednatele.

Já osobně jsem nebyl v jiném klanu než Suicide. Vždy jako hráč buďto CoD2 nebo CoD4. Vždy jsem měl dobře našlápnuto se nějak prosadit, zvlášť v CoD4 ale jak naschvál mi zkratovala grafická karta, tak jsem se přesunul na post managera. Na můj věk těžký úkol, ale zatím se ho držím. Občas není čas jelikož studium zabere hodně času, potom si taky chci někdy zahrát. Hold nemůžu se 24/7 věnovat Suicide. Od toho tam jsou ostatní jako esreR, boom a cubino.

Již nějakou dobu působíš pod křídly Suicide. Ten může být považován za rodinnou organizaci, díky tomu, že jej vlastníš se svým otcem. Pověz nám, jak a proč se tvůj otec rozhodl podporovat Suicide?

Hodně lidí toto nechápe, takže jsem rád, že se na to ptáš. Táta mě podporuje jenom, protože se snažím to někam dotáhnout. Společně s vedením plánujeme a ukazujeme mu plány. Když se daří, nějakou LAN akci proplatí. Proč by ne? Sponzor jako sponzor i když z rodiny. Rozhodně by mě nepodporoval kdybych ve škole propadal, bumbal alkohol a na Suicide bych z vysoka kašlal. Tak to nefunguje.

Co považuješ za svůj největší úspěch? Jak v životě, tak i v progamingu.

Jsem ještě mladej, takže těch úspěchů moc nemám. V progamingu rozhodně Suicide, to je prostě celek, který si už vytvořil vlastní jméno a snad každý nás zná.

 

Jaký je tvůj názor na česko-slovenskou scénu? Jde spíš nahoru, nebo upadá?

Hráči jsou dolů. Pomluvy, blbý kecy a podobné věci je asi baví. Dresy nevrací, asi je to jejich majetek či co. Za to vedení celků se chce pořád zdokonalovat. Už mi dlouho nepsal člověk o mediální partnerství skrz ICQ, xfire a podobně. To se cení, takové lidi moc nemusím, jsou schopní se ptát proč je nechci. Co jim mám říct?

Jaká léta považuješ za nejúspěšnější v historii Suicide?

Nejúspěšnější etapa byla v v druhé polovině roku 2009. Rozkvět a podobné vecičky. Noční můrou však byl květen a červen, bezpochyby...

Plánuje Suicide něco velkého? Sekci, sponzora či projekt? Nebo zůstane v takové stádiu, jakým je dnes - tedy normální aktivní herní tým.

Plánujeme pořád, ale očividně krize stále bere sílu sponzorům. Herní sekce rozhodně chceme nechat tak, jak jsou doteď, tedy nebudeme měnit, ale ani přibírat. Suicide se teď chce rozrůst, jenže už toho moc není co vylepšit a když ano, tak to už máme nějak připravené a pracujeme na tom. O redakci víme, pracujeme na tom neustále, ale znáte to.

Suicide je na naší scéně známo především díky vaší, teď už bývalé, Counter Strike sestavě. Pověz nám něco o odchodu týmu pod e-ministry, proč se tak událo?

Toto byla rozhodně chyba vedení a zvlášť moje, kdy jsme nebyly schopni načas poslat peníze. Byla krize, museli jsme to odkládat. Dopadlo to, jak to dopadlo. Vedení se ale netrápí, veříme nové sekci, kteří mají chuť hrát. WCG jim sice nevyšlo, ale každý jednou klopýtne.

Co si myslíš o velkém rozkvětu NecroRaisers? Ti se během několika týdnů zvedli téměř do hvězdných výšin, nyní však jejich hvězda hýří neaktivitou.

S vedením od NecroRaisers jsem sem tam v kontaktu. Pohodoví lidi. Jejich CS sekci mám rád. Zero a Arsas? Jejich rozhovory jsou nekonkurenční. Jsou sice neaktivní, ale scéna vše hodnotí dle redakce. Tak to vůbec není. Články rozhodně nejsou 100% klanové aktivity, ale tak 10%. Toto si málokdo uvědomí. Suicide je redakci hodně vyčítána, ale my se snažíme...

 


Jakožto jeden z představitelů Suicide ses určitě zůčastnil velkého množství offline turnajů, který se ti nejvíce líbil?

Rozhodně nejlepší byl BECUP 09 v Maďarsku. Budapešť je skvělá.

Co by jsi doporučil začínajícím managerům? Nějaké nápovědy, triky či nějaká pomoc?

Nejednat jak malé děti. Tolerovat sekce, ale nenechat si poroučet. Jste to Vy, kdo rozhodne a budoucnosti klubu. I jedna sekce dokáže změnit klan. Začínajícím klanu Suicide pomůže, stačí napsat na můj email.

Pověz nám nějaký zajímavý herní zážítek, něco, čemu jsi se hodně divil, případně tě pobavilo nebo překvapilo.

Mě osobně fascinuje jak se hráči hecujou. Suicide sekce mě nepřestanou překvapovat taktéž. Tím bych chtěl vyzdvihnout CoD4 sekci, která toho dokázala opravdu hodně na to jak je mladá na české CoD4 scéně. Zábava v PG? Rozhodně některé emaily o spolupráci a podobně.

Dává Suicide svým hráčům volnost, nebo je, do jisté míry, nutíte k tréninkům a cvičit?

Dáváme volnost dokud se sekce snaží. To v Suicide zatím klape, takže není třeba tlačit a řvát. Ale rozhodně upozorníme, že něco není v pořádku a když se to nelepší tak zasáhneme.

Co vlastně dělá Flower v osobním životě?

Tak studuji, dělám designy a grafiku obecně (viz. http://1flower.deviantart.com ). Jsem venku nebo u počítače. Víc neřeknu.

Jaký je tvůj životní styl? Preferuješ spíše takové to pohodové posedávání doma, případně někde s přáteli u vody, nebo máš raději akčnější styl života, pořádnej adrenalin, akce plné alkoholu a zábavy?

Já to měním. Od všeho něco. Jednou to a jednou to. Docela mi to vyhovuje.

Štítky: Suicide, FloweR