Přejít k hlavnímu obsahu

ptex exkluzivně: Jako AA máme problém s psychikou

14. 7. 2010 | 02:35 Counter Strike 1.6
V letním pařáku není nic lepšího, než si skočit do bazénu s ledovou vodou. Bohužel dnes počasí hrálo proti nám a my jsme si pro vás připravili krátký rozhovor s hvězdou AA.SixSeries Petrem "ptex" Tomáškem.
Výchozí obrázek

V letním pařáku není nic lepšího, než si skočit do bazénu s ledovou vodou. Bohužel dnes počasí hrálo proti nám a my jsme si pro vás připravili krátký rozhovor s hvězdou AA.SixSeries Petrem "ptex" Tomáškem.

Kdo by neznal jednoho z nejnovějších adminů české sekce ESL, Petr se v poslední době ohání nejen zbraněmi, ale také cenami za první a druhá místa (2. místo na INTEL LanCraft Summer či 1. místo na Gigabyte Tour pořádanou naším portálem). Jeden z předních českých AIM-erů je členem česko-slovenského týmu AA.SixSeries, kteří postoupili na LAN finále česko-slovenské World Cyber Games kvalifikace.

Ahoj ptexi, máš se v tomhle letním pařáku?

Ahoj, mám se skvěle, i když si pořád na něco stěžuju, třeba na to vedro. Jenže v zimě člověk chce teplo a v létě zase chladno, si nevybereš. Zejtra mě čeká nějaká uber house party s bazénem, takže ono to s tím horkem tak hrozný nakonec nebude.

Hehe, jdeš si zchladit mozek a ruce po tom, co pořád trénuješ?

Tak nějak, si piš, že pořád, trénujem spíš left for dead 2 (smích). S AA máme pauzu.V INSOMNIi zase seth pracuje, Kuba(e-Xite) je taky zaměstnanej až až a my tři nějak nemáme náladu něco víc hrát. Včera sme přibrali Péťu.d a hráli ladder na u2, potom nás ale i ta nejmenší chuť něco hrát přešla. Ale na 1-2 esl zápasy po 22.hodině si vždycky čas s INSOMNIí najdem.

Od MSR uběhl už nějaký ten pátek, měli jste si s klukama nějaký pokec, kde jste řešili, proč jste tj. "zklamali"?

Pokec...Zklamali jsme určitě. Já si věřil dost, až mě naši museli krotit občas (smích), ale měli jsme na víc. Sice jsme se všema třema týmama, co byly na LAN finále, těsně předtím na onlinu prohráli, ale zápasy to byly vcelku vyrovnaný. Bohužel se nezadařilo. Opět jsme projížděli train a nuke jak je u nás zvykem (už ani nevím, kdy jsme naposledy s AA tyhle dvě mapy vyhráli) a nejvíc nás asi zlomilo vedení tuším 15:8 nad eXtatus na dust2, který jsme je nechali dotáhnout a následně jsme prohráli i prodloužení, ikdyž jsme v něm za ct vedli 3:0. Prostě komedie. Celkem jsme byli zlomení a se sui jsme taky docela na začátku dostávali. 8:15 na inferně tentokrát pro sui a my to dotáhli a dali v prodloužení. To nás nakoplo, jenže sui věděli co dát za mapu a ikdyž sme na nuku podali jeden z lepších výkonů (na nás :D) prohráli jsme ho 11:16. Rozhodující třetí tuscan byl fail od začátku, bylo po půlnoci, všichni vyšťavený a benq hrál skvěle, prostě na tom tuscanu byli lepší = no chance.

Je vidět, že eXtatus na vás byli řádně připravení, myslíš, že jste tomu mohli předejít?

Já si myslím, že určitě, věděli jsme delší dobu, že oni jsou schopní si soupeře přečíst a že nás už přečtený mají. Bohužel chuť něco s tím udělat měli popravdě jen tři lidi u nás a to nestačí.

V čem si viděl největší chybu na LANu? Byla to nevyspalost? Cesta? Nebo hrála roli především hráčská nesoustředěnost?

Nevyspalost ani cesta určitě ne, přijeli jsme v pátek a ikdyž jsme běhali někdy do tří nebo čtyř po Blavě (Bratislava) s flaškou nákýho hnusu co koupil dragon, tak turnaj začínal odpoledne, takže jsme byli všichni úplně v pohodě co se tohohle týče. Spíš ta nesoustředěnost, byly tam sice problémy s teamspeakem (tuším, že Superstarovi a pehackovi nešly mikrofony), ale spíš bych to viděl v tom, že u nás je normální vidět situaci, kdy to někomu tzv. "nepadá" a začne emařit. Pak se to přenese na celej tým a jelikož to některým nešlo hned od začátku s eXtatus na trainu, tak nás to pak pronásledovalo až do konce turnaje. Psychika to je náš ***** velkej problém.


LanCraft - S INSOMNI-í zde skončil na druhém místě, jak se jim vyvede Q-D?

Soudím, že jste se přes to ale dokázali přenést, další velké zápasy, myslím tím zápasy WCG kvalifikace, jste vyhráli a dokázali jste postoupit na LAN do Brna.

"Velký zápasy"...No nevím no. Abych byl upřímnej, tak jsme po prohře s NecroRaisers ve WB v tom spodnějším pavouku neměli tak silný soupeře, abychom neměli na to postoupit na LAN do Brna. Jasný, Impex Gaming a Made in Bratislava jsou týmy s určitě kvalitníma hráčema, ale prvně jmenovaný jsme porazili asi pokaždé a druzí to už ani pořádně nehrají. Respekt vzbuzoval náš tradiční konkurent Suicide, ale bez StaNa jsme si na ně dost věřili a myslím, že po tom co si nechali první mapu (de_train) utéct vedení tuším 12:3 a prohráli to v prodloužení, byli na infernu malinko zlomený a odevzdaný. Nevím proč nedali nuke, to bychom padli (smích). A Lokomotywa je sice teď docela na výši, ale ikdyž vief dává pecky, tak celkově vzato jsme na tom kvalitativně pořád líp. Takže zas nějakej slavnej vzestup bych z toho nedělal. Pořád jsme v současnosti jako Anonymní Alkoholici v pěkných sračkách, což se ukázalo třeba v play off ClanBase na PLAYzone.cz, když jsem povolil smalla (Tomáš "small" Bortel - hráč NecroRaisers) jako hosta a oni nás společně s Trpaslíkem (Martin Kindl - hráč GunRunners) rozjebali jak malý.

Po WCG byl dlouho očekávaný LanCraft Summer, tam jsi ovšem jel v "mixu" se svým dlouholetým parťákem e-Xitem. Společně jste vybojovali druhé místo, když jste porazili takové týmy jako eXtatus či Few Gamers. Myslíš, že INSOMNIA je lepší než AA?

Asi to bude pro někoho znít zle, ale myslím, že ano. Za 1) nová krev - nová motivace pro nás (ppk,star,já). Za 2) seth a exite jsou hráči, kterým když něco řeknu, tak to udělají a když je to nahovno, tak mě za to zprcají (to spíš jen Kuba [smích]). Za 3) oba jsou úplně v pohodě lidi a všichni si dost sedíme po týhle stránce. Abych tu pořád nečísloval jako mamlas, tak další výhody ve zkratce jsou, že s e-Xitem mám nahráno strašně času a dokážeme si vyhovět. Seth i e-Xite jsou schopni jít na server a hrát, když je to potřeba a že když se Kuba proběhne třikrát po attaxu, tak je pak z nás většinou stejně nejlepší jako vždycky (smích). INSOMNII jen škodí, že nemáme absolutně nic nazkoušeno. Pak se trochu ztrácímem, ale komunikace ve hře je perfektní, a tak se spoléháme z větší části na individuální aim a na to, že si prostě "náko" pomůžeme.

Právě AIM je to, co se nejčastěji spojuje s tvým jménem. Ty a e-Xite patříte k jedničkám scény v AIMu, myslíš, že to hraje i roli v INSOMNII, když vlastně vedle sebe hrají dva nejlepší AIMeři ČR?

Dva nejlepší aimeři v ČR (smích), zas nepřeháněj. U Kuby bych to bral, ten podle mě fakt jedničkou je, on kdyby u tý hry strávil víc času, tak je u nás jasně top, ale nemá to zapotřebí. Spolu jsme sice docela dobrá dvojka a naše síla je v tom, že se doplňujeme, ale jednotlivě jsem v tom aimu sice vyhrál ňáký kravinky, ale dost často jsme končíval tzv. "pod vrcholem" - takže finále,semifinále. To je možná hlavní rozdíl mezi mnou a Kubou, on to umí dotáhnout do konce. Dneska už to není ani to, AIM mě už moc nebaví a určitě se tu najdou lepší hráči než já a těma nemyslím jen naše top hráče (esubáky apod.).

Skromnost především, jak bys popsal cestu INSOMNIE na LanCraftu? Stalo se někdy, že jste se pořádně zapotili, řekli si, "Takhle ne!" a zvrátili jste průběh na svou stranu?

Nestalo, kromě eSuby jsme tam asi neměli soupeře. Možná ještě eXtatus, kdyby proti nám nehráli tuscana (smích). Myslím, že nejvíc nám dali RisenTalent a asi Few Gamers. Tj. 8 bodů a ty zápasy byly většinou hned od začátku v naší režii. Stejně tak asi neměla eSuba soupeře v nás. Škoda, že jsme proti nim museli hrát 2x traina a jednou nuka. Jednodušší mapka jako dust2/ferno by nám určitě seděla daleko víc.

Teď před tebou leží další akce ve Starém Městě, Quietus Day. Jedeš tam opět s INSOMNII, na kterou ale čeká větší konkurence. Myslíš, že dokážete "obhájit" stříbro?

Konkurence bude větší, to určitě. Máme všichni na Staré Město dobré vzpomínky (vloni s IDDQD 3 z nás 2.místo - taktéž na Quietus Day) a doufám, že to vydrží. Kvalitu určitě máme, tak se necháme překvapit. Nerad bych teď dělal nějaký tipy dopředu, všechno se ukáže na serveru.

Když se teď ohlédneme za tímto rozhovorem, myslíš, že mají AA šanci přežít, nebo se chceš společně se Superstarem a ppk-em zajímat jen o Insomnii?

Do Q-Dčka určitě jen INSOMNIE, pak se uvidí. Ale Kuba ani seth už nemají zájem se csku nějak ve větší míře po Q-D věnovat. Necháme tomu čas, budem užívat léta a s AA.SixSeries se ukážeme na WCG LAN finále. Třeba se pak nebude chtít hrát už ani nám třem. Nechávám tomu volnej průběh a užívám si současnou pohodovu hru s klukama v INSOMNII.

Ja ti prozatím děkuju a doufám, že si po QD opět pokecáme stejně dobře, jako dnes odpoledne.

Doufám, že i na Q-D. Taky děkuju a hodně štěstí ve všem kde potřebuješ.

Štítky: rozhovor