Přejít k hlavnímu obsahu

Dignitas vítězí na Gamersject LAN 3

Po velkých problémech se Gamersject LAN 3 ve hře Call of Duty 4 přeci jen odehrála, z celkových 11 zúčastněných týmů se nejlépe dařilo britským Dignitas, kteří ve finále porazili švédský tým Fnatic.
Výchozí obrázek

Po velkých problémech se Gamersject LAN 3 ve hře Call of Duty 4 přeci jen odehrála, z celkových 11 zúčastněných týmů se nejlépe dařilo britským Dignitas, kteří ve finále porazili švédský tým Fnatic.

Dignitas při hře na Gamersject 3
Dignitas se v Chorvatsku nejednou zapotili.
Foto: Team-Dignitas.org

Opravdu velké problémy měli organizátoři se spuštěním svých turnajů, nefungovala síť, hardware a dokonce ani napájení herny, ve které se turnaje měly odehrát. Na to doplatil především Counter Strike: Source turnaj, který byl na programu jako první, protože se problémy nepodařilo vyřešit, byl turnaj nakonec zrušen (více v našem článku). Nejprve se zdálo, že podobný osud čeká také turnaje v Call of Duty 2 a Modern Warfare, během soboty se však potíže podařilo překonat a začalo se hrát.

Na Call of Duty 4 turnaji se objevilo celkem 11 špičkových evropských týmů jako Fnatic, Team Dignitas, TCM Gaming, nebo RAGE. Týmy se nejprve utkaly ve skupinové fázi, kde svou roli favoritů s přehledem obhájili hráči Fnatic a Dignitas a ze svých skupin postoupili z prvních míst. Naproti tomu francouzkým TCM začalo téct do bot, když podlehli krajanům z MondialServers vysoko 13:3 a proti domácím Paranoia eSports pouze remizovali.

V Play-off se střetlo 8 týmů. Švédští Fnatic postoupili do semifinále kontumačně, jelikož chorvatský tým Paranoia se rozhodl nepokračovat v turnaji a skončil. MondialServers podlehli holandským RAGE a ve skupinách se trápící TCM Gaming přehráli italský celek AIRBORNE 13:8. Poslední čtvrtfinálovou dvojicí byli Gamersject proti Dignitas, Dignitas ale nedovolili žádné překvapení a svého soupeře vyprovodili z turnaje vysokou porážkou 13:3.

Semifinále nabídlo další vyrovnané bitvy, Fnatic si sice s RAGE poradili poměrně rychle 13:6 a 13:5 na mapách strike a backlot, ale v těsném zápase TCM proti Dignitas musela o vítězi rozhodnout až třetí mapa (crash). Tu nakonec lépe zvládli britové a vydali se do finálového střetnutí proti Fnatic.

Dignitas se ujali vedení po dobře zvládnuté mapě citystreets (13:8) a na Fnatic čekal nelehký úkol rozehraného soupeře porazit, což se jim podařilo na mapě crash (10:13) a vynutili si prodloužení na striku, kde v loňské sezoně právě švédský tým naprosto dominoval. Dignitas však dokázal svému soupeři překazit cestu za třetím letošním vítězstvím na větším LAN turnaji a po návratu Chrise "blackmane" Kinnaira do týmu se posadili do čela chorvatského turnaje.

Team Dignitas s cenami pro vítěze
Dignitas s cenami pro vítěze. Foto: Team-Dignitas.org
Celkové pořadí Gamersject LAN 3

1. {#Velká británie} Team Dignitas
2. {#Švédsko} Fnatic
3. {#Nizozemsko} RAGE

Zdroj: TEK-9