Přejít k hlavnímu obsahu

AEF: Dohrány páteční skupiny, Čechům se dařilo

Turnaj Antwerp Esports Festival má úspěšně za sebou první dvě skupiny dnešního dne, postupují všichni favorité, překvapení se tedy nekoná.
Výchozí obrázek

Turnaj Antwerp Esports Festival má úspěšně za sebou první dvě skupiny dnešního dne, postupují všichni favorité, překvapení se tedy nekoná.

Skupina A

Fnatic obhájili svou roli favorita
FNATIC během skupinové fáze. Foto: TEK-9.org

Naprosto suverénním způsobem si vydobil prvenství ve skupině A švédský tým Fnatic, který si s přehledem poradil se všemi soupeři a druhý postupující tým AIRBORNE rozdrtil na mapě mp_crash 13:2. Jak jsem již naznačil, ze druhého místa postupuje italská sestava organizace AIRBORNE Gaming, italové podlehli pouze dominantnímu týmu Fnatic, ostatním týmy, včetně 16. nasazených The Last Resort, dokázali přehrát. Právě národnostní mix v barvách TLR je nakonec třetím postupujícím týmem, ačkoliv po vydřené remíze proti papírově mnohem slabším belgickým Adversity to s jejich postupem nevypadalo zrovna růžově.

Skupina F

Power Gaming se zatím daří
POWER postupují z prvního místa. Foto: TEK-9

Také ve skupině F svou pozici obhájil havorizovaný tým Power Gaming, ten sice v posledním zápase skupiny podlehl ruskému týmu RAGE, ale tento výsledek již nijak neovlivnil pozici česko-nizozemského týmu v čele skupiny F. Pro tým RAGE ale tato výhra znamenala umístění na druhém postupovém místě a tím pádem zřejmě snadnějšího soupeře v nedělní vyřazovací fázi. Rusové ale neměli postup ze skupiny zdaleka tak jednoznačný jak se může zdát, pokud by, především díky úchvatným výkonům snipera Kirilla "euphoria" Prostakova, neodvrátili porážku nad domácím týmem Iuro, jejich situace by byla jistě mnohem komplikovanější. Poslední postupové místo si vydobyli britští Fragmasters, jejichž nově poskládaná sestava předváděla velmi stabilní výkony.

UPDATE 31.7.2010

Skupina D

Skupina, ve které se představila česká eSuba, se nakonec ukázala jako mnohem zajímavější, než se mohlo předem zdát. Nakonec sice podle předpokladů postoupil z prvního místa 4. nasazený tým turnaje, Reason Gaming, ale zvítězil o pouhý jeden bod právě před českým týmem. Bohužel se eSubě nepodařilo brity porazit na "české mapě" mp_crossfire, kdyby nepodlehla Reasonu těsně 13:11, mohla mít parta okolo Lukáše "luckeR" Blažka v play-off mnohem méně práce. Ze třetí postupové příčky se nakonec raduje domácí tým New Cool Collective. Team Infused, jediný celek, který dokázal britské borce připravit o body, nakonec v boji o postup podlehl právě belgickému NCC.

Skupina E

Zřejmě nejzajímavějí páteční skupina z pohledu výsledků. Naproti všem očekáváním si se skupinou nejlépe poradil polský tým D-Link PGS, který dokázal porazit tým i.QPAD a dokonce i 3. nasazený tým H2k-Gaming, ten se během skupinové fáze opravdu trápil a dokonce remizoval s jinak nevýrazným německým týmem Anexis eSports. Poslední zápasy skupiny E sice ještě nebyly dohrány, ale jejich výsledky mají již jen kosmetický efekt na konečné umístění týmů. Ve svém posledním zápase rozhodnou H2k a i.QPAD o tom, jak těžký soupeř na ně bude čekat ve vyřazovací části.