Přejít k hlavnímu obsahu

AEF: Dohrány také sobotní skupiny

První dvě sobotní skupiny turnaje Antwerp Esports Festival jsou za námi a málem v nich skončil jeden z největších favoritů - Team Dignitas.Skupina G
Výchozí obrázek

První dvě sobotní skupiny turnaje Antwerp Esports Festival jsou za námi a málem v nich skončil jeden z největších favoritů - Team Dignitas.

Skupina G

Jedna z nejslabších skupin turnaje, pokud jde o kvalitu týmů, nahrála výborně do karet maďarskému celku zeroPoint!, který se chce na turnaji pokusit zopakovat kvalitní výsledek z Crossfire Intel Challenge 7, kde se dostal až do nejlepší čtveřice turnaje, nakonec ale podlehl v zápase o třetí místo týmu Power Gaming. Právě zeroPoint! bez sebemenších potíží skupinu G naprosto ovládl, druhou postupovou příčku vybojovali Imperial Esports, tým složený z bývalých hráčů Hostile Faction, týmu který na CIC7 vyřadil eSubu ve v play-off. Na třetí místo ve skupině nakonec dosáhli chorvatští Gamersject.

Skupina H

Teamu Thermaltake dnes chybělo jen trochu štěstí
Thermaltake při posledním kole proti Dignitas,
nakonec jim k postupu chybělo velmi málo.
Foto: TEK-9

Kdo by si vsadil na začátku turnaje na takové komplikace právě ve skupině H? Team Dignitas měl jako jeden z největších favoritů celého turnaje a vítěz nedávné chorvatské Gamersject LAN 3 své soupeře přehrát rozdílem třídy, místo toho ale tým jen těsně postoupil do dalšího kola turnaje díky lepšímu rozdílu vyhraných/prohraných kol než měl německý tým Thermaltake, ten sice dokázal britský celek porazit, ale špatné výsledky v ostatních zápasech němce stály postup. Poněkud překvapivé je druhé místo týmu Derailed, britové dokázali porazit zmiňované Dignitas a úplně rozdrtili německý tým Thermaltake. Doslova fantastické je nakonec umístění týmu MondialServers, že tento tým postoupí se sice očekávalo, nikdo však nečekal že francouzi dosáhnou na první postupové místo zrovna ve skupině H.

UPDATE 1.8.2010

Skupina B

Jednoznačný průběh měla skupina jihoafrických Qoob Gaming, na první dvě příčky nakonec vystoupali 8. a 9. nasazené týmy YoYoTech a nizozemský celek Rage Gaming. Právě první jmenovaný si v play-off ušetří boje v prvním kole, protože svého soupeře dokázal porazit na mapě mp_crash 13:9. Třetí a zárověň poslední postupující pozici ukořistil další nizozemský tým SIX DAYS. Trochu zklamáním je slabý výkon mnohokrát zmiňovaného jihoafrického týmu Qoob Gaming, který dokázal získat pouze 4 body za výhru a remízu, je sice pravda, že hráči, kteří se na AEF představili údajně nejsou ve své zemi nejlepší, přesto se podle jejich výkonů zdá, že tamní maličká scéna na tu evropskou zatím nemá dost zkušeností.

Skupina C

Poslední skupinou turnaje AEF, kterou si nyní shrneme je skupina C. První postupovou příčku vybojoval v současnosti nejlepší německý celek SPEEDLINK, který přehrál vysokým rozdílem všechny své soupeře včetně favorizovaných francouzských TCM Gaming. Právě francouzi získali druhou příčku a v play-off by měli v prvním kole narazit na papírově slabšího soupeře. Ze třetího místa díky svým stabilním výsledkům postupuje Team fuZion, ten sice na první dva támy tabulky nestačil, ale ostatním soupeřům dokázal, že právě on si zaslouží hrát ve vyřazovací části největšího Call of Duty 4 turnaje.