Přejít k hlavnímu obsahu

AEF: Play off - Power Gaming vítězí

Největší Call of Duty 4 turnaj v historii postupuje do vyřazovací fáze, v této reportáži vás seznámíme s každou zajímavostí, která během play-off nastane. Vystoupá Power Gaming nebo eSuba až na bednu? Úvod do play-off (1.8. 2010 - 01:20)
Výchozí obrázek

Největší Call of Duty 4 turnaj v historii postupuje do vyřazovací fáze, v této reportáži vás seznámíme s každou zajímavostí, která během play-off nastane. Vystoupá Power Gaming nebo eSuba až na bednu?

Úvod do play-off (1.8. 2010 - 01:20)

Jak daleko se dostanou Power Gaming?
POWER - paradox-, Luboshmir a king.
Foto: TEK-9

Během celého play-off bychom chtěli pokrýt všechny zápasy sázkami, bracket play-off najdete na zvláštní stránce (najdete zde také shrnutí postupujících týmů z každé skupiny), aby se v této reportáži udržela patřičná přehlednost. V současnosti je bracket převzatý z portálu TEK-9.org, pokud se organizátoři rozhodnou pro změny, pokusíme se je do našeho pavouka zanést v co možná nejkratším čase. Největší nevýhodou současného bracketu je brzké střetnutí obou českých zástupců, v případě že se jim podaří probojovat se svými prvními zápasy. První kolo play-off se hraje pouze na jedné mapě, další kola, včetně finále, se potom odehrají systémem BO3.

Shrntutí prvního kola (1.8. 2010 - 13:00)

Žádného překvapení jsme se během prvního kola vyřazovací fáze nedočkali, britští Derailed snadno přehráli svého chorvatského soupeře Gamersject a vypadá to, že se konečně vzpamatovali také favorité turnaje, Dignitas porazili Imperial na mp_crash 13:10 a H2k-Gaming si poradili s Fragmasters 13:9 na mp_backlotu. Přes první kolo se probojovala také česká eSuba, která se po výhře 13:10 v prvním kole nyní střetne proti nevypočitatelným polákům z PGS.

Druhé kolo, eSuba nestačila na PGS (1.8. 2010 - 13:40)

Dignitas pokračují ve své reinkarnaci a na své cestě do finále porazili tým YoYoTech snadno 2:0 na mapy, zatímco SPEEDLINKu se zatím daří dokázat, že i německým týmům se může dařit

eSuba bohužel nestačila na PGS
Bratrovražedný boj se nekoná, eSuba
nestačila na PGS. Foto: eSuba.eu

na LAN a po velmi vyrovnaných dvou mapách porazili ruské RAGE. Stejná porce štěstí bohužel chyběla eSubě, která sice zvítězila na své mapě mp_crossfire, ale její soupeř, polský tým D-Link PGS, si pohlídal výhru na mp_crash i na třetí a rozhodující mp_citystreets. Jeden z českých zástupců je tedy mimo hru, eSuba vybojovala umístění alespoň v nejlepší šestnáctce, což vzhledem k zúčastněným 55 týmům není vůbec špatné, navíc eSuba na turnaji předváděla velmi pěknou hru a dokázala držet krok i s týmem jako je Reason Gaming. V dalším kole bude moci eSubu pomstit Power Gaming, který rychle překonali francouzský TCM Gaming a nyní vyzve právě PGS v boji o semifinále.

Reason Gaming končí v turnaji (1.8. 2010 - 14:10)

V dohrávce druhého kola turnaj přišel o jedoho z hlavních favoritů, britští Reason Gaming se střetli ve velmi atraktivním zápase proti H2k-Gaming a právě švédům se v zápase dařilo o něco lépe. Zatímco na první mapě mp_citystreets H2k svého soupeře doslova převálcovali a zvítězili 13:4, druhá mapa již nebyla zdaleka tak jednoznačná, na mp_crossfire se dlouho přelévalo vedení z jedné strany na druhou až mapa dospěla do prodloužení. V prodloužení to častokrát vypadalo, že Reason svou mapu dokážou dotáhnout do úspěšného konce, ale H2k svými vyrovnanými výkony a kvalitním individuálním výkonům pokusy Reasonu odráželi. Na konec muselo rozhodnout až druhé prodloužení, které vyhráli hráči švédského celku a postupují tak do čtvrtfinále. S turnajem se loučí také maďarský tým zeroPoint!, ten nestačil na třech mapách na nizozemský Rage Gaming.

Power Gaming pomstili eSubu a zahrají si semifinále (1.8. 2010 - 15:55)

Power Gaming jsou v nejlepší čtveřici turnaje poté, co se vypořádali s přemožitelem eSuby, polským týmem D-Link PGS. Ačkoliv se poláci nechtěli jen tak vzdát, zápas neměl dlouhého trvání a Power zvítězili na obou mapách mp_crash (13:5) a mp_crossfire (13:10). Power Gaming mohou na AEF opravdu těžit z velmi lehkého bracketu, v semifinále je totiž čeká úspěšnější tým z dvojice MondialServers / Rage Gaming. Končí také německý tým SPEEDLINK, který tvrdě narazil na švédský tým H2k, ten už, jak se zdá, hraje svou hru a tak budeme moci sledovat ještě velmi zajímavou bitvu o finále.

Známe semifinálové dvojice, Power proti Rage (1.8. 2010 - 17:00)

První dvojicí týmů, které se poperou o účast ve finále Antwerp Esports Festival jsou švédské týmy Fnatic a H2k-Gaming, Fnatic se do semifinále dostali poté, co si poradili ve velice vyrovnaném boji s britským týmem Dignitas 2:1 na mapy, na dvou mapách se dokonce muselo přistoupit až k prodloužení, které v obou případech vyznělo lépe pro Fnatic.

Druhou a pro české fanoušky o něco zajímavější dvojicí je Power Gaming proti nizozemským Rage Gaming, ti přehráli francouzský tým MondialServer nakonec 2:1 po třetím prodloužení na rozhodující mapě. Zápasy vyřazovací fáze dosud nabraly veliké zpoždění především kvůli problémům s některými počítači, tato skutečnost zasáhne především finále, které v 19:00 rozhodně nestihneme.

Ve finále H2k Gaming proti Power Gaming (1.8. 2010 - 20:05)

Power Gaming si podle očekávání velmi snadno poradili se svým semifinálovým soupeřem 13:11 na mp_strike a 13:2 na mp_crossfire a je tak ve finále turnaje Antwerp Esports Festival. Známe také druhého účastníka boje o pohár, po urputném boji mezi švédskými týmy Fnatic a H2k-Gaming se jím stal druhý jmenovaný celek, H2k dokázali Fnatic porazit tím nejtěsnějším možným rozdílem na mp_crossfire a na druhé mapě, mp_strike se dokonce muselo dvakrát prodlužovat, než H2k zvítězili. Fnatic se tedy po velmi dlouhé době nedostal do finále velkého turnaje a bude s nizozemským týmem Rage Gaming bojovat o třetí místo.

Power Gaming vítězí na Antwerp Esports Festival! (1.8. 2010 - 22:25)

Česko-nizozemský tým Power Gaming nakonec zlomil smolnou "bronzovou sérii" a vyhrává první místo na turnaji Antwerp Esports Festival. Power si za své výsledky odnesou ohodnocení v podobě 6000€ (zhruba 150000 Kč), druhé místo obsadili švédští H2k-Gaming. Více informací již brzy v samostatné novince.

Konečné pořadí turnaje

1. {#Česká Republika} Power Gaming
2. {#Švédsko} H2k-Gaming
3. {#Švédsko} Fnatic