Přejít k hlavnímu obsahu

GC8: Noví talenti na obzoru?

24. 8. 2010 | 14:43 GC8: Noví talenti na obzoru?
Minulou neděli, 22. srpna, se uskutečnilo finále Giant Cupu 8. Švédský hráč FrostBeule měl před sebou výzvu počtvrté obhájit titul šampióna. Jestli se mu to podařilo a jak se dařilo českým hráčům se dozvíte v článku.
Výchozí obrázek

Minulou neděli, 22. srpna, se uskutečnilo finále Giant Cupu 8. Švédský hráč FrostBeule měl před sebou výzvu počtvrté obhájit titul šampióna. Jestli se mu to podařilo a jak se dařilo českým hráčům se dozvíte v článku.

Frostbeule
KONEC TEX? Je tomu již více než rok, co měla TrackManie premiéru na této prestižní akci s názvem The-eXperience. Letos je již téměř jisté, že o těchto prázdninách se TeX neuskuteční, jelikož neběží ani webová prezentace. Na fotce Frost s Munkeholmem.

Špička chyběla

Ačkoliv má Giant Cup tradici s pověstí nejprestižnějšího online turnaje světa, mnoho hráčů nejvyšší kvality chybělo. Uznávaná jména jako Bergie, Pezi, L3gend nebo Moriah se tento rok neúčastnili. I tak se přihlásilo plno skvělých hráčů, jmenovitě třeba Sandro, Tannis, Vini nebo heyneken.

Česká stopa

V turnaji se samozřejmě objevili i čeští hráči a ačkoliv se žádný z nich nevešel do nejlepší desítky, nevedli si vůbec špatně. Nejlépe si vedl Hoření z týmu eSuba, který se umístil na děleném 11. místě společně s jedním z nejlepších francouzských hráčů YoYo. 17.-18. místo si vybojovali yazoo, též z eSuby a Shock hájící barvy mezinárodního týmu infinity-delta (inf-d). Za nimi se pak umístil Sandro z YoYoTechu.

Překvapení turnaje - Carl Junior

Poslední kola turnaje byla velmi vyrovnaná a před branami finále zůstali takový hráči jako HotSwat, kuduro nebo Sabre. Na děleném 9. místě se pak objevil témeř neznámý Francouz s nickem Wells, jezdící za tým Oxygen. Ještě větším překvapením byl postup Kanaďana Carla patřící k britské organizace Direct Method (dM) do finále. TrackMania sekce dM vznikla teprva nedávno a působí v ní třeba hráči Kimi, Kluhtu, KinGod nebo pHO.

Do samotného finále se dostala čtyřka ve složení - FrostBeule, Tannis, Ciap a Carl Jr. Na nepopulárním "bramborovém" místě nakonec skončil Ital Ciap, jezdící za čistě domácí klan Black Angel Team. O druhé a třetí místo se pral Tannis s Carlem Jr, přičemž druhý jmenovaný nakonec vyšel ze souboje lépe a vyhrál druhé místo. FrostBeule opět dominoval a stal se tak popáté v řade šampiónem Giant Cupu.

Celkové pořadí

1. místo - {#Švédsko} FrostBeule
2. místo - {#Kanada} Carl Jr
3. místo - {#Francie} Tannis
4. místo - {#Itálie} Ciap
____
11.-12. místo - {#Česká Republika} Hoření
17.-20. místo - {#Česká Republika} yazoo
17.-20. místo - {#Česká Republika} Shock
21.-25. místo - {#Česká Republika} Sandro