Přejít k hlavnímu obsahu

jonz: Beru to jako skvělou zkušenost

17. 1. 2011 | 16:51 Counter Strike 1.6
Jedna z nejvíce diskutovaných osob z posledních hodin si udělal čas a promluvil si s námi o své budoucnosti. Jonáš "jonz" Rech je dá se říct v této době průkopníkem, neboť se rozhodl zanechat hraní u nás a přechází do Německa, kde se díky solidnímu zázemí může dostat do ESL Pro Series.jonz a oskar! na Quietus Day 2010
Výchozí obrázek

Jedna z nejvíce diskutovaných osob z posledních hodin si udělal čas a promluvil si s námi o své budoucnosti. Jonáš "jonz" Rech je dá se říct v této době průkopníkem, neboť se rozhodl zanechat hraní u nás a přechází do Německa, kde se díky solidnímu zázemí může dostat do ESL Pro Series.


jonz a oskar! na Quietus Day 2010

I přesto, že se Jonáš pohybuje na scéně už hodně dlouho, hodně lidí mu nemůže přijít na jméno. Největší boom okolo svého jména vyvolal v létě 2009, kdy se zničehonic u nEophyte objevila nová a slibná sestava, které velel Tomáš "oskar" Šťastný. Ten ovšem po čase odešel do eSuby a Jonáš se opět objevil na chvostu české scény, dokud mu nepřišla nabídka připojit se k eXtatus, později známější jako ROCKETS. Rozpad druhého týmu ho přimělo málem k ukončení kariéry, místo toho se ale tento prvotřídní český hráč rozhodl zkusit štěstí v Německu.

Takže jonzi, ty si typ hráče, o kterém se dlouho nic neví a najednou přijde velkej boom. Ať už tvůj nástup k nEph v létě 2009 nebo "odchod" do playing ducks. Jak ty vnímáš svojí kariéru do tohoto bodu?

No Man1, popravdě se o mně skoro pořád nic neví (smích lol). Moje, jak říkáš "kariéra", se hodně podobá horské dráze: "Jednou jsi uplně nahoře, jednou zase uplně dole. Naštěstí v ROCKETS jsem se po boku berryho a ostatních držel mezi předními týmy. Po rozpadu jsem se rozhodl s cskem skončit, ale přišla mi tahle nabídka hrát německou ESL, což mi přišlo jako dobrá zkušenost, za jednu sezónu nikdo nic nedá.

Co tvé působení u ROCKETS, jak bys ho s odstupem času oznámkoval. Co bys vyzdvihl a co naopak nejradši zatratil?

Do ROCKETS jsem šel hrát hlavně kvůli lidem co tam hráli, všichni do jednoho jsou pohodáři, kteří si o sobě nemyslí, že jsou bůhví co. Vyzdvihl bych určitě Barneyho progaming žvýkačky po kterých mě spíš bolela hlava a LogeNka *kisses*. Na druhou stranu mě mrzí náš rozpad, přemýšleli jsme s berrym tuto pětku znova poskládat, ale marně. Jestli to chceš oznámkovat tak dávám 7/10.

Někdo si může pomyslet, že se v Německu točí velký prachy. Jdeš tam hlavně za zkušenostmi, nebo za penězi, které i týmy, jenž hrají EAS, disponují?

Lhal bych ti kdybych řekl, že mě peníze a sponzoring vůbec nezajímají, ale určitě to není to hlavní kvůli čemu tam jdu hrát.

Uz podruhé se dostáváš do týmu s oskarem, jak se tesis po roce, kdy jste oba hráli jinde, na dalsi společnou cestu?

S Tomášem jsem vždy chtěl hrát po odchodu z nEph. Je to skvělej hráč, kterej patří do evropske špičky a navíc se od něj mám stále co učit, což se mi hodí víc než dost. :) Uvidíme jak se vše vyvine na ESL během následujících šesti měsíců. Manažer týmu nám nedávno sdělil, že je v jednání byt v Berlíně, takže by to bylo superhustý kdyby to vyšlo. Doufám taky, že projedeme pár německých lanek, kterých je opravdu hodně.

Když narážíš na LANky, "přiletí" kachny i sem k nám? Třeba na LanCraft nebo na jinou velkou akci?

Haha, to bych se musel zeptat německých kachen jestli by přiletěly, ale myslím, že to není nemožné.

POPISEK OBRAZKU
jonz
Jak si se vlastně k téhle německé možnosti dostal?

LaNíček má hodně kontaktů v Německu, co jsem tak pochytil za dobu hraní v ROCKETS, takže dá se říct, že on byl tím strůjcem.

Čeká tě nová etapa gamingu, když jsi začínal hrát, věřil bys tomu, kdyby ti někdo řekl, za pár let budeš hrát Německou ESL?

Popravdě když jsem začínal hrát, tak jsem nevěřil, že budu CSko vůbec hrát na internetu, takže bych se tomu asi jen zasmál. Já to beru pořád stejně jako hraní GIGABYTE ligy, akorát v angličtině a možná o větší ceny.

Vedení Ducks je opravdu unešené příchodem vás dvou. Jak velkou šanci vidíte v postupu mezi elitních šestnáct celků?

Vůbec nemám ponětí jaké týmy v hrají Německou EAS. Zatím jsme hráli pcw proti týmům z EPS a ze serveru jsme se odpojovali jako vítězové, tak doufám že šance je velká. Je to cíl nás všech se dostat do EPS.

V Německu jsou často po sezoně k vidění přestupy do lepších týmů, pokud tedy nabídka přijde. Nebojíš se, že když postoupíte, rozutečete se všichni jinam?

Nevím jak na straně Němců, ale my s oskarem se o přestup do lepšího týmu bát nemusíme dokud sami nebudeme schopni mluvit pořádně německy. Pochybuju, že jeden z předních týmů by se rozhodl komunikovat v angličtině kvůli oskarovi. Třeba nám to půjde a nebude důvod přestupovat jinam, ale jak říkám, do hlavy svých spoluhráčů zatím nevidím.

Jak bude vypadat tvůj denní režim teď? Říkal jsi, že si chtěl pověsit myš na hřebík. Místo toho tě čeká trénink, trénink a zase trénink.

Chystáme se hrát 4x týdně zhruba od sedmi do jedenácti hodin maximálně, takže to není zase big deal. Každopádně na tuhle sezónu budu mít času "bohužel/bohudík" dost. Na jednu stranu mě to mrzí, protože jsem se chystal odplachtit na Nový Zéland, ale ten neuteče.

Na Nový Zéland? Chtěl jsi naučit Maory hrát CSko jako se to pokouší efron v Kanadě?

CSko naštěstí né. Na Novém Zélandu mam jednu známost takže spíš za prací, koláče musí bejt :D (nemyslím tím drogy).

Kdy se chystáte vyrazit do Německa poprvé? Znáte nějaký datum, kdy pojedete se s klukama seznámit?

Jestli vyjde ten byt o kterým jsem se zmiňoval, tak co nejdřív. Samozřejmě tak aby to nějak výrazně nepřerušovalo práci a studium.

Už jsi klukům nadhazoval i možnost hrát české ligy (GIGABYTE, King of the Hill)?

Takový návrh tu samozřejmě padl, ale KoTH a GB oskar chce nadále hrávat nebo dohrát (nevím) s eSubou. Každopádně pochybuju, že by Němci hráli na našich PLAYzone.cz serverech.

Budu ti muset jen popřát hodně štěstí a doufám, že se tobě a Tomášovi podaří prorazit mezi nejlepších šestnáct německých týmů...

Díky za tuhle Late Night show s Man1-m a budem se snažit :)

Zdroj: PLAYzone
Štítky: rozhovor