Přejít k hlavnímu obsahu

Power Gaming šampiony GWC LAN

18. 1. 2011 | 15:27 Power Gaming šampiony GWC LAN
Česko-nizozemští Power Gaming ovládli první letošní turnaj, v chorvatském Záhřebu porazili veškerou konkurenci a po nervydrásajícím finále proti TCM získali titul šampionů Gamersject Winter Challenge.
Výchozí obrázek

Česko-nizozemští Power Gaming ovládli první letošní turnaj, v chorvatském Záhřebu porazili veškerou konkurenci a po nervydrásajícím finále proti TCM získali titul šampionů Gamersject Winter Challenge.

Fnatic a Power mezi zápasy
Členové Fnatic a Power Gaming v přátelském
rozhovoru mezi zápasy. Foto: TEK-9

Největšího chorvatského turnaje se zúčastnila celá špička evropské Call of Duty 4 scény, kromě zmíněných Power Gaming a TCM se zde představili také hráči Fnatic, ButtonBashers, obnovená sestava Meet Your Makers a maďarská jednička, tým aNimus. Celkem dorazilo 15 týmů, které pořadatelé trochu netradičně rozdělily na dvě velké skupiny, v první, poněkud nabitější, skupině se představili hlavně Power Gaming, Fnatic, ButtonBashers, Gamersject a OX Gaming. Tato fáze turnaje nelépe vyšla britským ButtonBashers, kteří neztratili ani jedinný bod. Na druhé straně byli trápící se Power Gaming, kteří prohráli s Fnatic i ButtonBashers a remizovali proti Gamersject a italským OX, Power však naštěstí získali o jeden bod více než další týmy ve skupině a měli postup mezi nejlepší osmičku zajištěn.

Play-off bylo tentokrát nabité zajímavými zápasy, aNimus dokázali v prodloužení třetí mapy udolat ButtonBashers, Fnatic porazili nevyspalé MYM, TCM snadno porazili Gamersject a Power si v těsném zápase poradili s velice dobře připravenými francouzskými borci z MondialServers. Vyrovnané zápasy pokračovaly také nadále, nejdřív Fnatic dvakrát prohráli s TCM těsně 11:13 a poté Power vybojovali účast ve finále výhrami 13:11 a 16:12 nad maďarskými aNimus, nečekaně právě tento tým si poradil v zápase o třetí místo s týmem Fnatic 2:0 na mapy a získal bronz.

Šampioni GWC - Power Gaming
Power Gaming (zprava: king, paradox, Luboshmir,
toxjee, Froster) Foto: TEK-9

Podobně jako na DSRack LAN a AEF #2 se v Chorvatsku střetli ve velkém finále týmy TCM a Power Gaming, ty se na zmiňovaných turnajích spravedlivě podělily o první dvě příčky a nejinak tomu mělo být i zde. Do zápasu vstoupili úspěšně TCM, kteří si zvítězili na mapě mp_crossfire (výběr Power) a ačkoliv měl Jan "paradox-" Duchoň suverénně nejvíce fragů (o 9 více než nejlepší hráč TCM) nedokázal zvrátit prohru svého týmu. Nepříliš očekávanou druhou mapou se stal mp_backlot, také zde se lépe dařilo švédskému týmu, Power však stále drželi se svým soupeřem krok a dokázali si vybojovat prodloužení a v něm dokonce dokázali zvítězit. Rozhodující mapou se stala mp_citystreets, kde česko-nizozemská sestava předvedla fantastickou hru a v závěru především díky perfektnímu výkonu Lubomíra "Luboshmir" Pešáka vyhrála vysoko 13:6. Díky tomuto vítězství se Power Gaming stali vítězi GWC, prvního velkého offline turnaje letošního roku.

Celkové pořadí Gamersject Winter Challenge

1. {#Česká Republika} Power Gaming
2. {#Švédsko} TCM Gaming
3. {#Maďarsko} aNimus Gaming

Zdroj: TEK-9