Přejít k hlavnímu obsahu

Revize turnajových pravidel

9. 2. 2011 | 12:57 Revize turnajových pravidel
Po prvních deseti odehrných turnajích na PLAYzone přicházejí i potřebné změny v pravidlech, které by měli zaručit lepší průběh turnajů.
Výchozí obrázek

Po prvních deseti odehrných turnajích na PLAYzone přicházejí i potřebné změny v pravidlech, které by měli zaručit lepší průběh turnajů.

Ačkoliv turnaje na PLAYzone probíhaly bez větších problémů, rozhodli jsme se mírně upravit pravidla tak, abychom se do budoucna vyvarovali něpřijemnostem v podobě dlouhého čekání na své oponenty, špatnou komunikací mezi jednotlivými týmy a také nesprávně vyplněných soupisek. Všechna pravidla nabývají okamžité platnosti a každý další turnaj (NightCup #8) bude těmto změnám již podléhat.
Konkrétně byla změněna tato pravidla:

3.2 U zápasů, na které dle časového harmonogramu navazuje další zápas, je nutno nahlašovat případné zpoždění. Pokud do 15 minut od plánovaného začátku zápasu v dalším kole nenahlásí nikdo z právě hrajících týmu adminovi na IRC své zpoždění, bude zápas brán jako neodehraný, dojde tak ke kontumaci zápasu a do dalšího kola bude nasazen FREEWIN.

4.4 Pokud spadne hráč a save není starší než 10 minut, musí kapitán týmu se spadlým hráčem dát povel buď k založení hry z posledního savu nebo k pokračování hry ve 4 hráčích. V případě, že tým již z nějakého důvodu hrál ve 4, je load povinný. V případě, že save je z nějakého důvodu starší než 10 minut, musí automaticky tým se spadlým hráčem pokračovat ve hře bez nároku na load. Pokud by ovšem tímto nastala situace, že by jeden tým hrál ve 3 hráčích, tak druhý tým tímto okamžikem vyhrává hru.

5.11 Je povoleno hrát pouze s hráči uvedenými ve vašem týmu. Hrát s jinými hráči není dovoleno. Herní účty jsou přímo vázány na určitou osobu, je tedy zakázano nechat hrát jiného hráče za účet, který mu nenáleží.

5.12 Je zakázano mít puštěný stream pro hráče, jejichž zápas je právě komentován.

KOMPLETNÍ ZNĚNÍ PRAVIDEL

Pravidla tu jsou hlavně kvůli vám, hráčům, aby stanovila jasné meze a řád a aby turnaje měli určitou úroveň. Pokud podle vás někdo porušuje pravidla, obraťte se na nás (při průběhu turnaje např. prostřednictvím IRC) a my z toho vyvodíme důsledky. Proto vás žádáme, abyste si pravidla důkladně přečetli a vyvarovali se tak i nechtěnému porušení pravidel, které by mohlo vést až ke kontumaci zápasu či vyřazení z turnaje.

Pokud máte nějaký nápad, jak daná pravídla pozměnit, jaké pravidlo zde chybí nebo naopak jaké pravidlo by zde být nemělo nebo je špatně formulované, využijte komentáře v tomto článku.