Přejít k hlavnímu obsahu

Národní tým - Spacesea vs. Wonder

14. 3. 2011 | 10:39 StarCraft 2
Před třemi týdny nás všechny informoval kapitán české reprezentace Jump o tom, že národní tým zažije razantní změnu. Pokud nějaký hráč dosáhne skvělých výsledků, dostane právo vyzvat nějakého člena stávající reprezentace a utkat se s ním o členství v ní.
Výchozí obrázek

Před třemi týdny nás všechny informoval kapitán české reprezentace {#Česká Republika} Jump o tom, že národní tým zažije razantní změnu. Pokud nějaký hráč dosáhne skvělých výsledků, dostane právo vyzvat nějakého člena stávající reprezentace a utkat se s ním o členství v ní.

wonder vs spacesea

První hráč, který dostal tuto příležitost je Terran a člen týmu DoG Soldiers {#Česká Republika} Spacesea. Tuto možnost získal po skvělých výkonech, které korunoval vítězstvím v eSuba King of the Hill. Spacesea si za svého soupeře vybral zástupce eSuby {#Česká Republika} Wondera, hrajícího random.

Wonder vs spaceseaPrvní mapou se stal Metalopolis. Wonder dostal zerga a hráči se objevili na close pozicích. Ani to ale zergskému hráči nezabránilo k 15-hatchery. Spacesea se rozhodl chopit se své šance a šel do bunker rushe. Hráč eSuby ale včas stáhl drony a bunker se neměl šanci dostavět. Oba hráči přeřadili na nižší rychlost a pustili se do bezpečnějšího macrování. Po menších výměnách útoků se do pushe pustil terranský hráč, který se pokusil využít svých siege tanků. I přes dobrý split jednotek nebyl ale schopen čelit zergské vlně a po chvíli musel čelit protiútoku ze strany Wondera. I přes úspěch banelingů na mariňácích zůstala v terranské armádě spousta tanků, kteří se rozhodly pomstít své kolegy. Následný útok zlikvidoval celý main zerga a i když se zástupce kousajících a plivajících stvoření snažil držet, zázrak se nestal a Spacesea se ujal vedení.

Wonder vs spaceseaWonder zvolil mapu The Shattered Temple. Hráči se zrodili na cross pozicích a co je nejdůležitější, oba byli Terrani. Tyto skutečnosti dávaly velký předpoklad ve velkou macro hru. Předpoklad se potvrdil. Prvních deset minut hry se neudálo nic co by stálo za zmínku. Pak se to ale rozběhlo a vše započal Wonder se svým elevator dropem do mainu Spaceseaho. Útok byl odražen a další krok udělal pro změnu hráč DoG Soldiers, který se pustil přes mapu směrem k soupeři, kde udělal menší škody. Hra se změnila ve velkou vyčerpávající bitvu. Oba hráči svými armádami neustále likvidovali soupeři těžbu, ovšem tam kde byla expanze narušena, byla okamžitě nahrazena. Z této bitvy nakonec vyšel lépe Wonder, který stále těžil, zatímco jeho soupeř nikoliv a současný člen reprezentace po hře, trvající bez mála 45 herních minut vyrovnal na 1:1.

Wonder vs spaceseaSpaceseaho první volbou se stala Xel‘Naga Caverns. Opět se jednalo o TvT. Oba soupeři se rozhodli pro jinou větev techu. Spacesea se vydal na siege tanky, zatímco Wonder stavěl blueflame heliony. V momentě kdy byl Spacesea co by raketou odpálil od základny soupeře, se v jeho mainu objevil drop tří helionů. Ničím nerušeni zlikvidovali naprosto celou těžbu Spaceseaho a ten musel okamžitě jednat. Začalo mocné obléhání a ostřelování a po odražení útoku byl stav těžařů vyrovnán na 14:14. Wonder se ale rozhodl oplatit návštěvu svému soupeři a do mainu přiletěl drop s třemi tanky a několika heliony. Spacesea neměl nic, čím by se ubránil a hráč eSuby se dostal do vedení 2:1.

Spacesea byl mírně pod tlakem. Prohrál dvě utkání po sobě a Wonder vs spaceseanad novou mapou se dlouho rozmýšlel. Nakonec vybral Crossfire, jednu z nových map v maplistu. Tentokrát se Wonder objevil jako Protoss a začal rychlým techem na Dark templáře. Spacesea se pustil do fast expanze a jako pojistku si postavil i engineering bay. A právě ta mu pomohla, protože byl schopen narychlo postavit několik Missile Turretů. Wonder se ale templářů nevzdal a přešel na High Templáře. Několik stormů nadělalo paseku v biu Terrana a ten se rozhodl pro útok i s nově příchozími ghosty. Protosský hráč měl k dispozici silnou kompozici armády, která víceméně countrovala to, co se na ně hrnulo. Terranská skupina neměla sebemenší šanci a po protiútoku Aiurských jednotek byli vojáci terranů donuceni naskákat do lodí a zapít žal z porážky v hospodě.

{#Česká Republika} Wonder tak obhájil svou pozici v národním týmu a vyhrál 3:1. {#Česká Republika} Spacesea nedokázal proměnit svou výzvu ve vítězství a na novou šanci bude muset počkat.

Replaye ze zápasu